Vapaaehtoisten korttipakka julkaistu

Vapaaehtoisten korttipakka on oiva työväline vapaaehtoistoiminnan kehittämiseen. Sen avulla voi havainnollistaa erilaisia vapaaehtoistehtäviä, niiden jakautumista sekä kehittää tehtäväsisältöjä ja omaa toimintaa. Paketti sisältää 52-osaisen korttipakan lisäksi esimerkkejä korttipakan käytölle sekä sen syntytarinan. Vapaaehtoisten korttipakka on Suomen Nuorisoseurat ry:n seuratoiminnan tuen tuottama materiaali.

Jokaiselle nuorisoseuralle jaetaan korttipakka jäsenpalveluna seurakäynnin yhteydessä!
Voit tilata pakan myös Puodista hintaan 14 euroa >>


Vuosille 2017-2018 Nuorisoseurojen seuratoiminnan tuki –verkostolle asetettiin erityiseksi painopisteeksi vapaaehtoistoiminnan kehittäminen järjestössä. Verkoston Skype-kokouksessa syntyi ajatus korttipakasta, jonka avulla tehtäisiin paitsi näkyväksi erilaisia tapoja olla mukana nuorisoseurojen vapaaehtoistoiminnassa, myös saataisiin toiminnallinen väline vapaaehtoistoiminnan kehittämiseen järjestössä.

Keväällä 2018 kerättiin järjestön työntekijöiltä ja luottamushenkilöiltä sekä nuorisoseurojen vapaaehtoistehtäviä ja näiden tehtävänkuvauksia että ilmiantoja näitä tehtäviä oikeasti ympäri Suomea tekevistä henkilöistä.

Näiden tietojen pohjalta toteutettiin vapaaehtoisten haastattelut huhti-toukokuussa 2018. Haastattelututkimuksessa haastateltiin 51 eri-ikäistä nuorisoseuralaista ympäri Suomea. Haastattelut toteutti puhelinhaastatteluina yliopistoharjoittelija Joonas Pitkänen. Aineisto on Nuorisoseurojen hallussa ja sitä voidaan käyttää myös tutkimustarkoituksessa myöhemmin. Aineisto on myös järjestön vapaaehtoistoiminnan kehittämisessä avainasemassa.

Haastattelujen pohjalta täydennettiin korttipakkojen tietoja ja tehtäväkuvauksia. Korttipakat kokosi toiminnanjohtaja Henna Liiri ja niiden visuaalisesta ilmeestä vastaa Emmi Uusitalo. Taittoon osallistui myös Sini-Kadrin Padilha. Pakat painatettiin Granolla, ja niistä tehtiin myös vapaasti tulostettava ja askarreltava versio.

Korttipakkojen käyttöohjeessa on useita erilaisia harjoitteita, joita korttipakalla voi toteuttaa. Päivitämme listaa koko ajan.

Kiitämme kaikkia vapaaehtoisten korttipakan tekoon oman panoksensa antaneita, tämä oli hieno osoitus yhteisömme voimasta! 

Lisätietoja

Seuratoiminnan tuki –verkosto
Henna Liiri
henna.liiri@nuorisoseurat.fi / 044 207 3072