VUODEN 2019 NUORI KULTTUURI -ALUEFESTAREIDEN PITOPAIKAT OVAT SELVINNEET

Nuori Kulttuuri -toiminta tekee yhteistyössä kuntien ja järjestöjen kanssa vuosittain aluefestareita, joiden tarkoituksena on tarjota estradi nuorten taidoille. Tulevan vuoden teemana on teatteri, ja festarit kulkevat Teatris -nimellä.

Teatris -festareilla lava on vapaa uusille ideoille, vanhoille käsikirjoituksille ja siltä väliltä oleville esityksille. Hauska idea on myös se, että teatteriryhmä ottaa yhdeksi kauden tavoitteeksi Teatris -aluefestarin.

Suomen Nuorisoseurat on koordinoinut Nuori Kulttuuri -toimintaa vuodesta 2017. Nuori Kulttuuri -toimisto sijaitsee Jyväskylässä, mistä käsin aluekoordinaatiotyötä tehdään. Tärkeinä kumppaneina ovat eri kuntien nuorisopalvelut, jotka useimmissa maakunnissa ottavat päävastuu aluefestarin järjestämisestä. Näin Nuori Kulttuuri -toiminta ja Teatris pääsee osaksi nuorisotyön kenttää.

Ympäri Suomea järjestettävistä festareista valitaan ammattiraatien johdosta yhteensä 50 esiintyvää ryhmää valtakunnalliseen Teatris -festivaaliin. Ensi vuoden valtakunnallinen Teatris järjestetään Jyväskylässä 24.–26.5.2019.

Varmistuneet 20 Teatriksen pitopaikkaa ovat:

Hyvinkää

Oulu

Tampere

Pyhäjoki

Kankaanpää

Lahti

Kuopio

Kouvola

Forssa

Äänekoski

Iisalmi

Lieto

Sipoo

Outokumpu

Seinäjoki

Suomussalmi

Rovaniemi

Lohja

Pääkaupunkiseutu

Saamelaiskäräjät järjestää vuosittain yhteistyössä kuntien ja paikallisten saamelaisjärjestöjen kanssa saamelaisnuorten taidetapahtuman (Sámenuoraid dáiddadáhpáhus), jossa Nuori Kulttuuri on osana tapahtumaa.

Tarkemmat festaripäivämäärät ja tapahtumapaikat päivitetään Nuori Kulttuurin nettisivuille.