Reichardtille jatkokausi puheenjohtajana ja hallitukseen uusia jäseniä

Suomen Nuorisoseurojen hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Ragni Reichardt, 37. Reichardt on Kosken Tl Nuorisoseuran kasvatti, mutta asuu nykyisin Uudellamaalla. Ragni valittiin ensimmäistä kertaa puheenjohtajaksi 2016, jota ennen hänellä on pitkä kokemus hallitustyöskentelystä järjestössä. Ragni on myös kaupunginvaltuutettu Hyvinkäältä.

Hallitukseen valittiin uusina jäseninä:

  • Juha Heikkola, 31, Keski-Suomi,
  • Hannu Harmaala, 25, Etelä-Häme,
  • Emma Laitinen, 20, Lappi
  • varajäseneksi Mikko Kärkkäinen, 45, Pohjois-Savo
  • Harri Penttilä, 36, Hämeestä valittiin kolmannelle kaksivuotiskaudelle.

Hallituksessa jatkavat Jaana Inkiläinen (Uusimaa), Merja Skyttä (Saimaa), Jani Riiki (Ylä-Savo), Soile Vahela (Satakunta) ja Matti Tuomisto (Pohjois-Pohjanmaa).

Nuorisoseuroissa taataan nuorille pääsy päätöksentekoon: Sääntöjen mukaan hallitusta muodostettaessa tulee sen toimikauden alussa vähintään 1/3 jäsenistä olla alle 29-vuotiaita.

Valtuusto hyväksyi kokouksessaan Mikkelissä myös Suomen Nuorisoseurojen toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2019. Valtuusto kokoontuu kevätkokoukseen Jyväskylään 24.-26.5.2019. Jyväskylässä järjestetään samana viikonloppuna myös kaikille nuorisoseuralaisille avoin Nuorisoseurafoorumi sekä Nuori Kulttuuri -kokonaisuuden Teatris-päätapahtuma.