Vuoden Nuorisoseura 2020 on 101-vuotias nuorisoseura Karjalan Nuoret Helsingistä!

Kuvassa kansantanssi ryhmä tanssii toisiaan käsikädessä

Katso Vuoden Nuorisoseuran tervehdys: https://youtu.be/kjK1rAxFuSU

Suomen Nuorisoseurat valitsi vuoden 2020 nuorisoseuraksi Karjalan nuoret. Aikanaan Viipurissa perustettu siirtoseura Karjalasta on toiminut 40-luvulta alkaen Helsingissä. Valinnassa nousi kirkkaana esille vastikään 101 vuotta täyttäneen seuran monipuolinen toiminta. Juhlan kunniaksi tehty Poies itsekäs ite -teos kokosi yhteen kaikki seuran toimijat ja siinä näkyi yhdessä tekemisen riemu. 

”Tosi hienolta tuntui. Olin pienessä shokkitilassa, valinta tuli täytenä yllätyksenä. Olin just menossa nuorten viikonlopun harjoituksiin, kun kuulin palkinnosta. Teki todella tiukkaa hillitä itsensä. Olin valtaisan tunnekuohun vallassa. Oltiin oltu jo useampana vuonna ehdolla, ja vasta saatiin se Vuoden tanssiteko -palkinto. En enää odottanut, aattelin että joku toinen seura saa palkinnon.”, vastaa puheenjohtaja Sini Hirvonen klassiseen kysymykseen Miltä nyt tuntuu? 

Seuran vahvuus on aikaan ja ympäristöön sopeutuminen. Karjalan nuorissa ei ole keskitytty vain yhteen juttuun vaan toiminta on monipuolista ja koko ajan keksitään uusia toiminnan muotoja, joilla on voitu vastata jäsenistön toiveisiin.  

”Tänä päivänäkin Karjalan Nuoret toimivat sen ensimmäisen vuosikymmenen henkeen. Me olemme sopeutuneet ympäristöön ja koemme kuluvamme osaksi suurempaa kuvaa. Meille tärkeitä asioita ovat juuritietoisuus ja ylisukupolvisuus. Jäsenistöömme kuuluu ihmisiä vauvasta vaariin ja mukuloista mummoihin, joka tuli erityisen vahvasti esille 100-vuotisjuhliemme yhteydessä. Huikean spektaakkelin tekemiseen osallistuivat aivan kaikki; tanssi-, musiikki-, teatteri- ja harrastusryhmät.”, toteaa Sini Hirvonen. 

Koronapandemian aikana Karjalan Nuoret on järjestänyt monenlaista etätoimintaa. Seurassa on töissä kymmeniä taidealojen free lancereita, eikä heitäkään haluttu jättää tyhjän päälle. Teatterikohtauksia on improvisoitu etänä ja aikuisten tanssitekniikka -ohjeita on tehty ennakkoon videoille. Koronan vuoksi kansantanssin Kevätriemua -konsertista tuli Kansantanssin Syysriemua -konsertti 8.11. ja vuosittainen lasten teatteriryhmien kauden päätösfestari ja katselmus järjestetään tänä vuonna 16.5. Virtuaali ILLUUSIONA, eli etäyhteyksin, luvassa on muun muassa ryhmien tekemiä kuunnelmia. Perinteinen ILLUUSIO -tapahtuma siirtyy vuoden päähän ja järjestetään  seuraavan kerran 25.4.2021. 
 
”Uskon, että kun tässä on jo 101 vuotta porskutettu niin mennään edelleen eteenpäin.”, toteaa Sini  Hirvonen lopuksi.