100 tapahtumaa, 1000 tarinaa: Nuorisoseurat tukee taas nuorten tapahtumia

Nuorisoseurat on taas myöntänyt rahallista tukea kolmelle nuorten suunnittelemalle tapahtumalle. Avustukset lähtevät Laukkosken nuorisoseuralle, Varusmiessoittokunnan Reserviläisille ja Teatteri Täsmälle Tampereelle.

Teatteri Täsmä: Uittovoima

Tamperelaiset teatterialan ammattilaiset ja harrastajat vievät yleisönsä Pispalan Uittotunnelissa pohtimaan talkoohenkeä satavuotiaassa Suomessa. Teatteri Täsmän Uittovoima-nimisessä esityksessä katsojat kulkevat 280 metriä pitkässä tunnelissa esiintyjien johdattelemana. Onko tunnelin päässä valoa ja millaiset talkoot tarvitaan, että unohdetulla uittotunnelilla olisi vielä toivoa?

Teoksen esiintyjinä toimivat nuoret ammattinäyttelijät sekä 9 tamperelaisesta nuoresta harrastajanäyttelijästä koostuva ensemble. 100 tapahtumaa, 1000 tarinaa avustus käytetään teoksen lavastuksen toteuttamiseen.

Centuria – Musiikkia satavuotiaalle Suomelle

Syyskuussa Lahden Ristin kirkko tulee soimaan komeasti nuorten reserviläisten voimin. Varusmiessoittokunnan reserviläisten sinfoniaorkesteri koostuu pääasiassa vuosina 2011–2016 varusmiespalveluksensa suorittaneista reserviläisistä. Iältään soittajat ovat noin 25-vuotiaita ja iso osa on musiikinopiskelijoita ympäri Suomea. Konsertissa kuullaan niin Jean Sibeliusta, Armas Järnefeltiä kuin Toivo Kuulaa. Huipennuksen kajahtaa Sibeliuksen tunnetuin mestariteos Finlandia.

Tapahtuman tuottaminen, nuottimateriaalista huolehtiminen, Teosto-maksut, majoitus sekä ruokailut järjestetään täysin yhdistyksen reserviläisvoimin. 100 tapahtumaa, 1000 tarinaa -avustus käytetään nuottimateriaalin vuokraan.

Mutaveijarit viihdyttämään lapsia

Laukkosken nuorisoseurassa ajateltiin, että satavuotias Suomi tarvitsee laadukkaan lasten konsertin kylälle. Niinpä keväällä Tempoa tenaviin -ryhmissä haarukoitiin sopivia yhtyeitä yhdessä lasten kanssa, ja lokakuussa Mutaveijarit-yhtye suunnistaa Laukkoskelle konsertoimaan. Aikuiset ovat hoitaneet yhtyeen varauksen ja viralliset ilmoitukset, ja lapset pääsevät hoitamaan muun muassa materiaaleihin ja koristeluihin liittyviä asioita. Lapset esimerkiksi suunnittelevat konsertin mainoslehtisiä koristelemalla ja piirtämällä niihin omia ajatuksia Mutaveijarit-yhtyeestä.

Avustusta teidänkin tapahtumallenne? Nuorisoseurat myöntää 100-500 € lasten tai nuorten itse suunnittelemille tapahtumille.

HAE AVUSTUSTA