Tehdään tätä yhdessä! – Motoran syksyssä ensi-iltahuumaa ja uusia avauksia

Sateinen tervehdys Joensuusta! Syksy on lähtenyt todella vauhdikkaasti käyntiin. Omalta osaltani arki täyttyy Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon opinnäytetyön parissa, Motorasta ja tietenkin omista kahdesta pienestä vauhti tyypästä.

Motoralla on saatu käynnistettyä kaikki ryhmät, mutta valitettavasti korona-aikana jäi paljon alle kouluikäisiä lapsiharrastajia pois ja tuntuu ettei tämän ikäluokan harrastajamäärät ole elpyneet sen jälkeen. Suureksi iloksi, aikuiset palasivat jälleen kansantanssin pariin, joten Lupsakat ryhmä täyttää jälleen Motti-salin ääriään myöten. Motorassa toimii tällä hetkellä 11 ryhmää, joista itse opetan 7:ää.

Keikkaelämä on jälleen herännyt eloon. Kesällä järjestettiin Rääkkylässä Kihaus Folk, jossa Motoralla oli oma konsertti. Motoran Pelmakat saivat ensi-iltansa Riina Hosion teokselle, Verensulkusanoja, Tanssimaniassa ja Motoran Vinhakat ovat ottaneet turistiryhmät Nurmeksessa haltuun. Mutta isoja juttuja on vielä edessä. Vinhakoiden kanssa olemme olleet erittäin tekeväisiä, sillä useampi suurempi projekti on meneillään tai on jo tehty. Yksi valmistunut projekti on Pyhäselän Marjatta-teos, joka pohjautuu Myrskyluodon Maijan tarinaan. Tämä teos odottaa vielä suurta yleisöensi-iltaansa, jota odotamme jo erittäin innolla! Ehkä suurin tällä hetkellä teikeillä oleva projekti on opinnäytetyöni taiteellinen osuus, 30 min tanssiteos Ajastaika- Elämän juhlat. Olen saanut tehdä yhteistyötä huikean muusikon Joonas Ojajärven kanssa, joka on säveltänyt musiikit Ajastaika-teokseen ja soitto-osuudesta vastaa ikioma Rälläkkä-bändimme. Opinnäytetyöni ensi-ilta on 27.11. ja tästä tuleekin huikeaa, sillä yhdistämme voimamme Pelmakoiden kanssa ja pidämme yhteiskonsertin, missä teokseni lisäksi nähdään Verensulkusanoja. Joten kannattaa suunnata tuolloin Joensuuhun, sillä silloin tanssinnälkäisiä hemmotellaan! Hiukan pienempi projekti, jota on Vinhakoiden kanssa työstetty jo vuosi, alkaa olla myös loppusuoralla. Joten täten julkistan ensikerran, että olemme tekemässä Vinhakoiden omaa kalenteria, joka tulee myyntiin vielä ennen joulua! Tästä sitten tarkemmat informaatiot, kun kalenteri ilmestyy. Ennakkotilauksia saa tehdä. 😉

Viime keväänä, kun keikkakalenterit kumisi tyhjyyttään ajattelin, että yritän käynnistää erään yhteistyöprojektin, joka oli ollut mielessäni jo pidempään. Laitoin viestiä Siinalle Siepakoihin ja ehdotin ystävyysryhmätoimintaa ryhmien välille. Sain Siinan mukaan ja tapasimmekin muutamien ryhmien kanssa etäyhteyksin viime kevään aikana. Nyt viikolla 42 lähdemme Vinhakoiden kanssa Rovaniemelle Siepakoiden edustuksen vieraiksi Rovaniemelle. Tämä on jännää ja huikeaa ja odotan niin innolla, mitä kaikkea yhdessä saadaan tehdä ja mitä kaikkia mahdollisuuksia tämä avaa.

Tehdään tätä yhdessä!

Millainen pöhinä on pääkaupunkiseudun suomenruotsalaisilla?

Eveliina Pilke, tanssinopettaja

Nainen hymyilee kameralle taustalla iso ruusu taulu

Tämä kirjoitus on osa Kaikuja kansantanssin maailmasta -kirjoitussarjaa, jossa kuullaan kansantanssitoimijoiden kuulumisia ympäri Suomen kerran kuussa tämän vuoden loppuun. Jos sinua kiinnostaisi osallistua kirjoitussarjaan kirjoittamalla, otathan yhteyttä 044 744 3939 / paula.kettu@nuorisoseurat.fi.