Ensimmäinen kuulutus: Teatterilaivan liput myynnissä nyt!

Teatterilaivan logo

Arvoisat matkustajat, tämä on ensimmäinen kuulutus ensi syksyn Teatterilaivalle. Syyskuun puolessa välissä, tarkemmin ottaen 13.-14.9. seilataan Teatterilaivalla Silja Europalla kuumissa tunnelmissa, kun ohjelmistokattaus täyttyy toinen toistaan kiinnostavammista esityksistä, työpajoista ja muusta toiminnasta.

Matti Nykänen – Hyppy sumuun

Näyttelijä Tatu Mönttinen käytti koko viime vuoden tutkiakseen maailman menestyneimmän mäkihyppääjän Matti Nykäsen elämää. Loppuvuodesta 2018 kantaesitettiin näytelmä Matti Nykänen – Hyppy sumuun. Esitys sai kiittäviä kritiikkejä ja suuren suosioin, kunnes alkuvuodesta 2019 se muuttui inhorealistisesti hieman turhankin ajankohtaiseksi, kun esityksen päähenkilö siirtyi ajasta ikuisuuteen. Näyttelijä Tatu Mönttinen päätti kuitenkin jatkaa esityksen esittämistä ja teos onkin kiertänyt ympäri Suomea keräten salit täyteen.

Matti Nykänen- Hyppy sumuun on kunnianosoitus suurelle urheilijalle. Esitys on lämmöllä ja ymmärryksellä tehty, joten ilolla voimme esitellä teille, hyvät naiset ja herrat: Matti Nykänen – Hyppy sumuun Tetterilaivalla perjantaina 13.9. kello 20.00.

Tatu Mönttinen esittää Teatterilaivalla kiitellyn esityksen maailman parhaasta mäkihyppääjästä. Kuva: Kalle Salonen.

 

Teatterimyllyn Kuumia aaltoja

Mitä tapahtuu, kun Kaksi toisilleen tuntematonta ANNEA, Anne A. ja Anne P. tapaa sattumalta karaokebaarissa? Naiset ovat tulleet ravintolaan laulamaan, ja kun kuulutetaan ”seuraavaksi Anne”, molemmat menevät mikin luokse.

Tästä alkaa kahden ANNEN hävyttömän hauska ravintolailta. Naiset vaihtavat ajatuksia niin parisuhteista, naiseudesta, lapsista kuin maailman menostakin, laulaen välillä rakastetuimpia karaokehittejä. Yleisöllä on mahdollisuus osallistua lauluihin. ”Kaikkihan me vähän Anneja ollaan!”

Esityksen on käsikirjoittanut Anne Prokofjeff (mm. Uusi päivä ja Syke) ja sen on ohjannut Ritva Söderström. Rooleissa nähdään Marjo Välimäki, Maarit Honkanen ja Antti Tolvanen.

Teatterimylly Savonlinnasta tuo Teatterilaivalle Kuumia aaltoja.

 

Maakunnallisten improliigojen voittajien kohtaaminen 

Tuttuun tapaan Teatterilaivan sykkeessä nähdään suurta iloittelua, kun lavan valtaavat improvisaatioon hurahtaneet taiturit. Edellisvuoden tapaan Teatterilaivan improkisassa kohtaavat tämän vuoden maakunnallisten improliigojen voittajat.

Työpajoja ja Teatteri napakymppi

Viihtymisen ja esitysten seuraamisen lisäksi Teatterilaivalla pääsee oppimaan kädet savessa teatterintekemistä, kun tarjolla on työpajoja sekä illalla että aamulla. Tämän vuoden työpajat varmistuvat kevään aikana ja niihin ilmoittaudutaan paikan päällä tapahtumapassin noutamisen yhteydessä.

Perjantai-illan huipentaa Teatteri Napakymppi. Tule seuraamaan kun teatteri X valitsee itselleen mieluista kumppania ohjaajista A, B ja C. Palkinnoksi ”pariskunta” saa yhteisen koulutusviikonlopun, ja kuten oikeassakin Napakympissä, nähtäväksi jää johtaako yhteinen viikonloppu pidempään suhteeseen esimerkiksi yhteisen produktion suhteen.

Teatterilaivan liput ovat nyt myynnissä. Hanki lippusi täältä!

TEATTERILAIVA