EUROPEADE yhdessä – tillsammans – together

Suomen juhlavuoden teema ”yhdessä – tillsammans – together” on vahvasti läsnä Europeadessa. Tapahtuman henki ja ohjelma luodaan yhdessä, kaikki ovat tervetulleita mukaan. Maksuttomat esitykset näkyvät ja kuuluvat kaikkina tapahtumapäivinä 13 eri Aurajokivarteen sijoitettavalla esiintymislavalla, tuoden Turun katukuvaan ja Aurajoen rannoille vilinää, väriä ja musiikkia eri kulttuureista.

Varvintorille rakentuu tapahtuman ajaksi Europeade-kylä, jossa järjestetään erilaista ohjelmaa, työpajoja ja folktori. Myös aiemmat ja tulevat Europeade-tapahtumakaupungit esittäytyvät omissa kojuissaan. Yleisöllä on torille ja ohjelmaan maksuton pääsy.

Europeadessa tehdään humpan maailmanennätys

Turussa pistetään koko kaupunki tanssimaan lauantaina 29.7. klo 20, kun Europeaden yhteydessä tehdään maailmanennätys ”eniten ihmisiä tanssimassa humppaa samanaikaisesti”. Tavoitteena on saada kasaan 30 000 tanssijaa. Tempaus liittyy Tanssin Tiedotuskeskuksen koordinoimaan Suomi 100 -ohjelman Koko Suomi Tanssii 2017 -kampanjaan ja istuu täydellisesti yhdessä-teemaan. Humpan opetustuokiot on käynnistetty jo Turussa ja ne jalkautuvat alakouluihin kevään aikana.

Humpan opetusvideo löytyy kampanjan sivulta  ja se sopii mainiosti ryhmien lämmittelytanssiksi.

Jimmy soittaa banjoaan ja Koko Suomi Tanssii humppaa! Tulkaa mukaan ja tuokaa sukulaisetkin.

Suurkonserttien liput myynnissä

Europeaden avajais- ja päätösjuhlassa yleisön eteen saapuvat kaikki tapahtumaan osallistuvat ryhmät omilla esityksillään. Luvassa on ainutlaatuinen mahdollisuus yleisölle nähdä kymmeniä erilaisia numeroita kaikkialta Euroopasta. Avajaiset järjestetään torstaina 27.7. ja päätösjuhla sunnuntaina 30.7. Gatorade Centerissä. Molempien tapahtumien lipunmyynti on käynnistynyt. Varaa parhaat paikat lippu.fi -sivuilta.
Lisätietoja:
Hilu Toivonen-Alastalo, p. 050 563 6907
hilu.toivonen-alastalo@europeade2017.fi
www.turku.fi/europeade2017