MOVES 2017 – alueelliset tanssitapahtumat ympäri Suomen

MOVES on Nuori Kulttuuri -toiminnan valtakunnallinen tanssitapahtumakokonaisuus, joka kokoaa nuoret kolmen vuoden välein tanssin katselmuksiin. Kaikki tapahtumissa esiintyvät ryhmät saavat esityksestään ammattilaisraadin palautteen, kouluttautuvat työpajoissa, pääsevät katsomaan muiden ryhmien esityksiä sekä nauttivat muusta tanssiin liittyvästä oheisohjelmasta.

MOVES aluetapahtumat ympäri Suomen kutsuvat kaikki 10-20 -vuotiaiden tanssiryhmät mukaan! Aluetapahtumiin ei ole osallistumismaksua ja niihin voivat osallistua kaikki ryhmät ilmoittautumalla. Tapahtumat on tarkoitettu kannustamaan nuoria tanssiharrastuksessa ja niihin ovat tervetulleita myös vähemmän aikaa tanssia harrastaneet nuoret.

Tapahtumia järjestetään kaiken kaikkiaan 18 eri paikkakunnalla.

Valtakunnalliseen MOVESIIN aluetapahtuman kautta

Aluetapahtumat ovat itsenäisiä tapahtumia, joista valitaan raatien päätöksellä tietty määrä ryhmiä edustamaan omaa aluettaan valtakunnalliseen Nuori Kulttuuri MOVES tanssitapahtumaan. Vuonna 2017 valtakunnallinen tapahtuma järjestetään Rovaniemellä 26.-28.5.2017. Rovaniemellä tullaan näkemään noin 150 tanssiesitystä ja tapahtumaan osallistuu noin 1500 nuorta. Luvassa on siis ainutlaatuinen nuorten tanssitapahtuma!

Valtakunnalliseen tapahtumaan on 35 euron osallistumismaksu, mikä pitää sisällään esiintymisen, raadin palautteen sekä suullisesti että kirjallisesti, mahdollisuuden osallistua työpajoihin, oheistapahtumat (avajaiset, iltajuhlat, open stage, päätösjuhla), vapaan sisäänpääsyn katsomaan kaikkien muiden ryhmien esityksiä, Teosto/Gramex -korvaukset sekä tapaturmavakuutuksen. Osallistujat maksavat lisäksi ruoka- ja majoituspaketin osallistumisen perusteella.

Matka-avustuksia nuorten kulttuuriryhmien esiintymismatkoihin ulkomaille

Nuori Kulttuuri -tapahtumiin osallistuneet ryhmät voivat hakea avustusta ulkomaisiin esiintymismatkoihin.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto hoitaa avustuskäsittelyn koko maan osalta.

Lue lisää Nuori Kulttuuri – toiminnasta, alueellisista tanssitapahtumista ja valtakunnallisesta MOVES-tapahtumasta www.nuorikulttuuri.fi/moves/.