Huuto-ryhmä Imatralta Ramppikuume – nuorisoteatteripäivien katselmuksen voittajaksi

Ramppikuume – valtakunnalliset nuorisoteatteripäivät pidettiin tänä vuonna 21.-23.4. Kankaanpäässä. Ramppikuumeen ohjelmallisen ytimen muodostaa valtakunnallinen nuorisoteatterikatselmus. Siihen oli valittu nuorista koostuvan esiraadin toimesta seitsemän esitystä. Esitykset käsittelivät mm. ystävyyttä, yhteisöllisyyttä, kiusaamista, omaa identiteettiä ja nuorten kasvukipuja. 

Mukana katselmuksessa olivat Oulun taidekoulun Taukoteatteri esityksellään Alkeishiukkasia, Ääniaalto-ryhmä esityksellään Yksin, Lemin Nuorisoseuran Kanisterit-ryhmä esityksellään Ei elämää vaan koulua varten, Teatteri Ulpu esityksellään Ikkunoissa, Asemäen nuorisoseuran Huuto-ryhmä esityksellään Yksilö/Ryhmä, Klaukkalan nuorisoseuran Teatteri Roinelan Krypton –ryhmä esityksellään Kesäleiri sekä Nordic Artmedian N.A.M-Teatteri esityksellään Bimbot.

Esityksistä antoi palautetta antoi katselmusraati, jonka muodostivat näyttelijä Senna Vodzogbe, näyttelijä Antti Laukkarinen ja teatteritaiteen maisteri, teatteriohjaaja ja -opettaja sekä Suomen Harrastajateatteriliiton toiminnanjohtajana Sanna Saarela.

”Tämän vuoden esitykset olivat erittäin monipuolisia. Erityisesti esiin nousi nuorten itsensä kirjoittamat ja ohjaamat esitykset”, raati tiivisti tunnelmia loppupuheenvuorossaan.

Tämän vuoden katselmuksen Ramppipystin voittajaksi valikoitui imatralaisen Asemäentien nuorisoseuran Teatteri Vaientamattoman Huuto-ryhmän esitys Yksilö/ryhmä. Raati arvosti ennenkaikkea ryhmän yhtenäisyyttä ja yhdessä tekemistä.

”Esityksessä oli erityisen vahvaa työskentelyä. Oli vaaran tuntua, me elimme teidän mukananne koko esityksen ajan. Siellä oli paljon asioita mitkä oli vielä vaiheessa, mutta sekään ei haitannut kun te yhdessä ryhmänä valloititte meidän sydämemme.” ihasteli esitystä raadin puolesta Sanna Saarela. 

”Olemme todella iloisia, että nuorisoteatteri on niin voimissaan ja tuottaa upeita elämyksiä ja kokemuksia tekijöilleen. Tämän vuoden tapahtumassa oli käsinkosketeltavan hieno tunnelma ja jälleen melkoinen kattaus yhteiskunnallisia aiheita ja nuorten elämän ajankohtaisia teemoja käsitteleviä esityksiä”, sanoo Suomen Nuorisoseurojen teatterista ja kulttuurisesta nuorisotyöstä vastaava toimialajohtaja Pasi Saarinen

Katselmukseen haki mukaan 15 ryhmää, joista seitsemän valittiin mukaan katselmukseen. Esikarsinnan teki aiemmin Ramppikuumeessa mukana olleista nuorista koottu RamppiRaati. He vastasivat myös tapahtuman oheisohjelmasta. Ramppikuume – valtakunnallisia nuorisoteatteripäiviä järjestävät yhteistyössä Suomen Nuorisoseurat, Kankaanpään kaupunki sekä Kankaanpään Nuorisoseura. 

Lisätietoja: 

Minna-Reetta Kuusinen, Ramppikuumeen tuottaja

minna-reetta.kuusinen@nuorisoseurat.fi, puh. 044 059 1913. 

Kuva: Emmy Haltsonen