Kansalaistoiminnan juhlaa Joensuussa

Nuorisoseurakokous

​Nuorisoseurakokous on päätöksiä, oppimista ja tulevaisuuden suuntaviivoja
​Joensuuhun odotetaan tulevana viikonloppuna noin 300 nuorisoseuralaista, kun järjestön liittokokousväki ja Dääns-leirin kansantanssijat suuntaavat kaupunkiin. Nuorisoseurakokous on järjestön ylin päättävä elin, joka valitsee sunnuntaina 30.9. uuden valtuuston ja vahvistaa toiminnan suuntaviivat seuraavalle kolmivuotiskaudelle 2019–2021.

”Olemme iloisia, että Nuorisoseurakokouksen pitopaikaksi valittiin juuri Joensuu, ja toivotamme kaikki tervetulleeksi Pohjois-Karjalaan.”  Henna Liiri, toiminnanjohtaja

”Nuorisoseurojen toiminta on hyvässä nousussa, joten mikä on parempi paikka pitää kokous kuin Joensuu, josta löytyy malliesimerkki aktiivisesta ja innokkaasta tekemisen riemusta. Tulevan kolmivuotisohjelman lupaus on, että ovi on auki ja kynnys toiminnan aloittamiseen matalalla.” Antti Kalliomaa, pääsihteeri

Edellisen kerran Nuorisoseurojen liittokokous on ollut Pohjois-Karjalassa, Joensuun Normaalilyseolla lähes 50 vuotta sitten, jolloin Pentti Lahti-Nuuttilan liittokokousalustuksessa lausuttiin muun muassa: ”Myös yhteiskunnallinen uudistustoiminta tarvitsee välineikseen vapaita, mutta päämäärästään tietoisia järjestöjä, joissa uusia aloitteita, nuorekasta innostusta ja toiminnanhalua arvostetaan ja kannustetaan.” (SNL:n periaatteet/ katkelma 20.6.1969)

Lauletaan, tanssitaan ja rypytetään piirakoita
Kokouksen osallistujille on tarjolla erilaisia työpajoja, illanviettoja ja oheisohjelmaa. Osanottajille on järjestetty myös leikkimielinen ”Minun Joensuuni” -kilpailu, jossa etsitään muun muassa Joensuun kauneinta rakennusta, istahdetaan Kosio-suden kainaloon, lauletaan ja tanssitaan sillalla, sekä tietysti rypytetään piirakoita.

Dääns -leirillä 100 nuorta kansantanssijaa kohtaa
Nuorten 12–17 -vuotiaiden DÄÄNS-leiri vaihtaa farkut verkkarihousuun ja saapuu Joensuuhun. Leirillä on luvassa karjalaista kipinöintiä, rouheaa kansanomaista menoa ja nykytanssista nautiskelua. Leirillä pääsee haastamaan itseään ja oppimaan uutta ammattilaisten johdolla. Tanssinopettajina ovat Pohjois-Karjalan oma ohjaaja Tiina Lindblad, sekä Riina Hosio, Elias Martikainen ja Anna Kiuru-Koski.

Alla olevasta linkistä voit tutustua Nuorisoseurakokoukseen tarkemmin http://nuorisoseurakokous.nuorisoseurat.fi/