Kulttuurisen Nuorisotyön tunnustuspalkinto Ylä-Savoon

Kulttuurisen nuorisotyön tunnustuspalkinnon vastaanottivat Jani Rönkkö, Anu Hynynen ja Satu Seppänen.

Suomen Nuorisoseurat on myöntänyt Kulttuurisen nuorisotyön tunnustuspalkinnon Ylä-Savon Nuorisoseurojen Liiton järjestämälle Kultturelli -tapahtumalle. Kultturelli on avoin katselmus kaikille 7-16 -vuotiaille lapsille ja nuorille, ja siihen voidaan osallistua joko yksilönä tai joukkueena. 

Lapset ja nuoret saavat tapahtumassa esiintymisen ja onnistumisen kokemuksia, sekä palautetta esiintymisestään tapahtuman raadilta. 

Kultturelli järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2003 ja parhaimmillaan siihen on osallistunut yli 400 osanottajaa kaikki lajit huomioiden. Viime vuosina osanottajamäärä on vakiintunut noin 300 osallistujaan.  

Kultturelli on paljon enemmän kuin katselmus. Tapahtuma synnyttää ja ylläpitää maakunnassa lasten ja nuorten kulttuurista harrastustoimintaa. 

”Kultturelli ei ole vain tapahtuma se on ilmiö. Ylä-Savo on ollut esimerkkinä siitä mitä kulttuurinen nuorisotyö voi parhaimmillaan olla. Toiminnanjohtaja Kyösti Marin on toiminut kipinämikkona siinä, että nuoret saavat kehittää henkilökohtaisia taitojaan ja ambitioitaan.” iloitsee palkinnon luovuttanut Suomen Nuorisoseurojen hallituksen puheenjohtaja Ragni Reichardt.

Suomen Nuorisoseurat myöntää Kulttuurisen nuorisotyön palkinnon vuosittain. Tavoitteena on nostaa työn arvostusta ja tekemistä. Kulttuurisessa nuorisotyössä nuori pääsee turvallisesti taiteen avulla tutkimaan itsessään erilaisia puolia, kasvamaan osaksi yhteisöä ja saa kannustusta omaehtoiselle tekemiselleen.  Palkinto voidaan myöntää mille tahansa kulttuurisen nuorisotyön toimijalle, ilmiölle tai tapahtumalle. Palkinto perustettiin Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuonna. Palkinnon arvo on 2000 euroa. 

Kuva Jukka Heinämäki.