Kulttuurituulahduksia Keski-Suomessa -hanke tuo uudenlaista kulttuuria paikallisseuroihin

Valkolan nuorisoseurantalo Laukaassa sijaitsee mäen päällä upeissa järvenrantamaisemissa. Nyt seurantalon pihapiiriä koristaa värikäs katseenvangitsija – kelmulle tehty graffitiseinä.

Teos on osa Kulttuurituulahduksia Keski-Suomessa -hankkeen ensimmäistä toteutettua projektia. Hanke tukee matalan kynnyksen kulttuuriharrastamista sekä osallisuuden ja yhteisöllisyyden kokemuksia mahdollistamalla paikallisseurojen ja yhteistyökumppaneiden ideoimien kulttuuriprojektien toteuttamisen Keski-Suomen maakunnan alueella. Hanke toimii vuosina 2023-2024 ja sitä rahoittaa Keski-Suomen liitto.

Valkolassa on nyt viety päätökseen ensimmäinen projekti, joka oli neljän kerran taidepajakokonaisuus nuorisoseuran kesäkahvilan yhteydessä. Lapsille ja nuorille suunnatut taidepajat olivat auki sunnuntaisin heinäkuussa. Vapaapääsyisten pajojen aiheena oli sanataide, sokeriakvarellimaalaus, graffitimaalaus, yhteisötaide ja DJ-paja. Kävijät olivat tyytyväisiä pajoihin ja Valkolaan suunnitellaan parhaillaan jatkoa taidetoiminnalle.

Kulttuurituulahduksia -hankkeessa on mukana myös Mahlun, Jyväskylän seudun, Kuusan, Kymönkosken ja Rutalahden nuorisoseurat. Seuraavaksi tulossa on kävelyjalkapallotapahtuma Mahlun nuorisoseuraan lauantaina 9.9.2023 (lisätietoja: https://www.mahlu.fi/kavelyjalkapallo/), ja suunnitteilla on ruokateemaisia tapahtumia Jyväskylän seudun nuorisoseuraan sekä kauhuteemainen Pakohuone Kuusan nuorisoseuraan.

Ajankohtaiset tiedot tulossa olevista tapahtumista löytyvät hankkeen Instagram -tililtä @kulttuurituulahduksia