Nuoret Etelä-Savon dynamoina -hanke jättää hyvästit – nuorten järjestämät paikallistapahtumat saavat kuitenkin jatkoa

Suomen Nuorisoseurojen Nuoret Etelä-Savon dynamoina -hanke päättyy tavoitteisiinsa päästen. Hankkeessa 16–25-vuotiailla nuorilla oli mahdollisuus ideoida ja toteuttaa oma tapahtuma paikkakunnalleen. Etelä-Savon ELY -keskuksen rahoittama ESR -hanke tavoitti viimeisen 20 kuukauden aikana yli 1000 nuorta Mikkelissä ja Pieksämäellä. 

Tapahtumatuotannon prosesseissa on ollut hankkeen aikana kiinnitettyinä reilu 50 nuorta ja loput ovat löytäneet tiensä Dynamon pariin tapahtumien kautta. Dynamossa kehitettyjä tapahtumia ovat olleet PMK Track Fest, Painajaisten Paukkula -halloweenjuhla, Summer Vibes Club ja Otavan kodan avajaiset. 

Hankkeen päätösjuhlassa 30.8. julkaistaan hankkeen tuloksia käytännönläheisesti kokoava Dynamo -menetelmä. Menetelmä koostuu nettisivuista, podcastista ja nuorten kanssa tehdystä videosarjasta. Dynamo -menetelmä pyrkii tuomaan esille, millainen prosessi nuorten osallistava tapahtumatuotanto on ryhmän ohjaajalle. Toisaalta menetelmässä otetaan myös kantaa siihen, mitkä elementit luovat laadukkaan tapahtumatuotannon prosessin. Dynamossa tavoitteena on tunnelmaltaan erottuva Dynamo -tuottajaryhmä sekä tapahtuma. 

Päätösjuhlaa voi seurata suorana 30.8. klo 15.00–16.30 Youtuben kautta: Päätösjuhlan livelähetys

Nuorten Dynamo – Osallistavaa tapahtumatuotantoa Etelä-Savossa -hanke jatkaa kehitystyötä

Suomen Nuorisoseuroilla iloitaan, sillä nyt tehtyä työtä päästään kehittämään ja viemään uusille alueille Etelä-Savossa. Etelä-Savon ELY -keskuksen rahoittama uusi hanke vie Dynamo -toimintaa jo mukana olleiden Pieksämäen ja Mikkelin lisäksi Juvalle, Mäntyharjulle sekä Savonlinnaan. Uusi hanke alkaa 1.10.2023 ja kestää vuoden 2025 syyskuun loppuun saakka. 

Nyt myönnetyn hankkeen tavoitteita ovat uusien toimintakuntien lisäksi muun muassa tapahtumatuotannon prosessin toiminnallisempaan suuntaan vieminen sekä koulutuspaketin kehittäminen potentiaalisille ohjaajille.  

”On mahtavaa, että pääsemme jatkamaan Dynamon parissa. Ensimmäisellä kierroksella olemme luoneet pohjia. Tästä on ihan loistava ponnistaa uusien yhteistyökumppaneiden pariin ja toisaalta jatkaa kehittämistä vanhojen kanssa. Pääsemme tarttumaan niihin ideoihin, joiden tarve havaittiin jo edellisen hankkeen aikana”, toteaa Suomen Nuorisoseurojen kehittämispäällikkö Henna Liiri-Turunen.