Kulttuuriympäristökilpailu alle 18-vuotiaille: Esittele luontopaikka ja voita 500 €

Oletko sinä Kulttuuriympäristön tekijä 2017? Etsikää luonnosta paikka tai alue, jolla on mielestänne kiinnostava tarina sekä kertokaa se koko Euroopalle! Voittaja palkitaan 500 eurolla!

Kulttuuriympäristön tekijät 2017: Luontoon yhdessä!

  1. Kulttuuriympäristökilpailu, avoin kaikille alle 18-vuotiaille, osallistutaan ryhmittäin (väh. 2 hlö). Kilpailuaika käynnissä, jatkuu 10.1.2018 saakka. Voittanut ryhmä saa 500 €.
  2. Tehtävänä valita luonnosta paikka, jonka haluaa esitellä koko Euroopalle. Luontokohde voi olla vaikkapa mahtava metsikkö, käppyrä mänty, läheinen luola, puhutteleva peltoaukea, upea uimaranta, komea kallio, kotikatunne puisto, muinainen muistomerkki tai teidän oma takapihanne. Millaisia todellisia ja kuviteltuja tapahtumia valitsemaanne paikkaan liittyy? Miten ihmisen kädenjälki näkyy paikassa? Menetelmä on vapaa: maalaa, kuvaa video, kirjoita blogi, kaikki käy!
  3. Lataa työsi European Heritage Day -sivustolle, katso ohjeet.
  4. Kisa on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä. Tarkoituksena on innostaa havainnoimaan ympäristöään ja rohkaista vaikuttamaan siihen.

Katso lisää:

Miksi järjestetään?

Kilpailun tarkoituksena on tukea lasten ja nuorten kulttuuri-identiteetin ja ympäristösuhteen muodostumista. Kilpailu kannustaa lapsia ja nuoria havainnoimaan, tutkimaan ja arvioimaan lähiympäristöään. Kilpailun avulla halutaan myös rohkaista heitä osallistumaan ja vaikuttamaan oman ympäristönsä kehittämiseen ja kulttuurin uudistamiseen.  Kilpailulla haluamme tukea varhaiskasvatuksen, koulujen, oppilaitosten, järjestöjen ja muiden toimijoiden kulttuuriympäristö- ja demokratiakasvatusta.

Kuka järjestää, mihin liittyy?

Euroopan kulttuuriympäristöpäivät on tapahtumakokonaisuus, jossa vuosittain 50 maassa yli 20 miljoonaa ihmistä osallistuu paikallisten järjestäjien tapahtumiin. Päivien tarkoituksena on nähdä kulttuuriympäristö voimavarana ja hyvinvoinnin lähteenä. Suomessa toimintaa koordinoi työryhmä, johon kuuluu edustajia Museovirastosta, Opetushallituksesta, Suomen Kotiseutuliitosta, Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seurasta ja ympäristöministeriöstä. Osana päiviä järjestetään lasten ja nuorten kulttuuriympäristökilpailu. Kilpailun aihe liittyy aina kulttuuriympäristöpäivien vuositeemaan. Suomen itsenäisyyden juhlavuonna on Luontoon yhdessä – juhlistamme maisemia, lähimetsiä, kotipihoja, kansallispuistoja, kaupunkiviljelyä, luontoa taiteen inspiraationa ja luonto- ja ympäristösuhdettamme. Lue lisää: www.kulttuuriymparistopaivat.fi.