Menestyksekäs nuorten vaikuttamisen toiminta jatkuu Pohjois-Karjalassa

Nuorten osallisuuden ja vaikuttamismahdollisuuksien vahvistamista jatketaan Pohjois-Karjalassa yhä laajenevalla toiminta-alueella. Jatkorahoituksen saanut Osallistavaa vaikuttamista -nuorten paikalliset vaikuttajapolut -hanke tarjoaa nuorille mahdollisuuksia osallistumiseen ja vaikuttamiseen heidän omista lähtökohdistaan käsin.

Vuonna 2023 alkanut toiminta laajenee uuden rahoituksen turvin Joensuun Hammaslahteen, Tuupovaaraan sekä Enoon. Lisäksi Keski-Karjalan alueella alkanutta toimintaa jatketaan. Uusina paikallisina seurakumppaneina toimivat Hammaslahden nuorisoseura, Koveron nuorisoseura ja Nuorten Kasvu.

”Olemme koko hallituksen kesken innoissamme siitä, millaisia uusia mahdollisuuksia toiminta tarjoaa. Henkilökohtaisesti toivon hankkeen tuovan myös harjoittelupaikkoja Riverian nuoriso- ja yhteisöohjaajaopiskelijoille”, Nuorten kasvun puheenjohtaja ja Riverian lehtori Pekka Parviainen kertoo.

Toiminta alkaa helmikuussa

Toiminta käynnistyy uusilla alueilla helmikuun aikana, jolloin nuorten kanssa lähdetään unelmoimaan ja piirtämään aikajanaa tulevan vuoden toiminnalle. Mukaan ovat tervetulleita 13-17 -vuotiaat nuoret. Osallistuminen ei vaadi nuorisoseuran jäsenyyttä tai sitoutumista toimintaan koko vuodeksi.

Hankkeen ensimmäisen vuoden suurin onnistuminen oli nuorten toivoman paintball-sisäradan toteuttaminen Rääkkylään. Projektikoordinaattori Sini Korhonen on iloinen voidessaan jatkaa nuorten kanssa heille tärkeiden aiheiden äärellä.

”Viime vuonna saatiin paintball uuteen nousuun, joten jännityksellä odotan mihin asti nuorten kanssa päästään tänä vuonna! Etenkin Rääkkylä osoitti, kuinka osallisuuden merkitys nuorten yhteiskunnallisena aktivoitumisena näkyy aikuisille usein vasta jälkikäteen ja tämänlaisia kehityskulkuja toivon myös tälle vuodelle.”

Kantavana ajatuksena osallisuuden kokemukset

Hankkeen tavoitteena on nuorten osallisuuden ja vaikuttamistaitojen vahvistaminen paikallisella tasolla. Toiminnan kantavana ajatuksena on osallisuuden kokemusten mahdollistaminen. Aikuisten roolia nuorten kannustajina, sparraajina ja tukijoina vahvistetaan toteuttamalla osallisuuskoulutuksia yhteistyössä Itä-Suomen nuorisotyön aluekoordinaation kanssa.

Osallistavaa vaikuttamista – nuorten paikalliset vaikuttajapolut -hanke on Suomen Nuorisoseurat ry:n Pohjois-Karjalan aluetoimiston toteuttama ja hallinnoima alueellisen nuorisotyön ja -toiminnan kehittämishanke, jota rahoittaa Itä-Suomen aluehallintovirasto.

Lisätietoja

Sini Korhonen
Projektikoordinaattori 
sini.korhonen@nuorisoseurat.fi, puh. 050 342 2054
vaikuttajapolut.nuorisoseurat.fi