Mikko Semeristä Vuoden Hermanni

Lahtelainen Mikko Semeri vastaanotti Vuoden Hermanni -tunnustuksen Lapinlahden Alapitkällä lauantaina 6.4.2019 järjestetyssä Alapitkän Nuorisoseuran 120-vuotisjuhlassa. Juhlassa olivat läsnä myös Valtakunnallisille H-kiltapäiville Lapinlahdelle kokoontuneet Nuorisoseurajärjestön Hermannit ja Hermanskat.

Mikko Semeri on tehnyt merkittävän uran nuoriseuraliikkeessä harrastajana, talkoolaisena ja luottamushenkilönä kaikilla järjestön toimintatasoilla.

Mikon leipälaji on aina ollut kansantanssi, jota hän on harrastanut kotipaikkakunnallaan Lahdessa Möysän Nuorisoseurassa sekä Lahden Tanhuujissa. Lisäksi hän on vieraillut muidenkin nuorisoseurojen ryhmissä mm. kansainvälisillä festivaalimatkoilla. Vuonna 1954 alkanut ura kansantanssijana jatkuu yhä aktiivisena. Mikon voikin nähdä lavalla seuraavan kerran perjantaina 12.4.2019 Tampereella Suomen Nuorisoseurojen Tanssimylly -katselmustapahtumassa.

Mikko Semeri on toiminut erilaisissa luottamustoimissa eri järjestötasoilla. Hän on toiminut mm. Lahden Tanhuujien hallituksen puheenjohtajana, Etelä-Hämeen Nuorisoseurat ry:n hallituksessa sekä Suomen Nuorisoseurat ry:n valtuuston ja hallituksen jäsenenä.

Mikko on tuttu näky myös lukemattomien nuorisoseuratapahtumien erilaisissa talkootehtävissä.

Hermanni ja Hermanska ovat ansioituneille nuorisoseuralaisille myönnettäviä arvonimiä, joita on myönnetty vuodesta 1966 alkaen. Suomen Nuorisoseurat ry:n hallitus valitsee vuosittain Vuoden Hermannin tai Hermanskan arvonimen saaneista henkilöistä.