NUORI KULTTUURI ASTUU 2020 -LUVULLE UUDELLA STRATEGIALLA

Salissa suuri joukko heiluttelee Nuori kulttuuri kaulaliinoja.

Suomen Nuorisoseurojen pyörittämä 50-vuotias Nuori Kulttuuri -toiminta astuu uuteen aikaan syksystä lähtien. Nuori Kulttuuri on linjannut uudessa strategiassa toimintaansa vuosille 2020-2026.

Strategian kärjet ovat rohkeus, arvostus ja monitaiteisuus. Nuori Kulttuuri toimii jatkossa paikallisestialueellisesti,valtakunnallisesti sekä kansainvälisesti. Ensimmäinen uuden strategian mukainen Kulttuuri -festivaali järjestetään Porissa 21.-23.5.2021.

-Nuori Kulttuuri -toiminnalla on pitkät perinteet ja silti se on vuosien saatossa onnistunut pysymään mielenkiintoisena ja ajankohtaisena aina uusille sukupolville. Ensi keväänä Porilla on kunnia isännöidä täysin uudenlaista Nuori Kulttuuri -tapahtumaa, jossa perinteisesti ko. festareilla esille tuotujen taiteenalojen (tanssi, teatteri ja musiikki) rinnalle tuodaan monia muitakin taiteen ja kulttuurin muotoja, iloitsee Porin kaupungin kulttuuriyksikön päällikkö Jyri Träskelin.

Valtakunnallinen monitaiteinen Nuori Kulttuuri -festivaali järjestetään jatkossa joka toinen vuosi. Festivaali toimii nuorten taideharrastusten näyteikkunana ja kasaa alan toimijoita ja harrastajia fyysisesti yhteen. Festivaali toimii myös kulttuurisen nuorisotyön valtakunnallisen äänen esiintuojana.

-Suomen Nuorisoseurat on valtavan ylpeä siitä, että saamme toimia kotipesänä Nuori Kulttuuri-toiminnalle. Kulttuurinen nuorisotyö on meille koko järjestössä keskeinen elementti ja uuden strategian myötä myös Nuori Kulttuuri-toiminta tavoittaa entistä enemmän nuoria ympäri Suomen. Meille keskeistä on, että jokaisella lapsella ja nuorella olisi mahdollisuus kulttuuriseen harrastukseen sijainnista ja perheen tulotasosta riippumatta, toteaa Suomen Nuorisoseurojen pääsihteeri Annina Laaksonen.

Strategian mukaan Nuori Kulttuuri ratsastaa kokeilukulttuurin aallonharjalla ja hyödyntää toiminnan kehittämisessä kokeilukulttuurin elementtejä sekä digitaalisuuden mahdollisuuksia. Ensimmäinen digitaalisen Nuori Kulttuurin vuosi on 2022. Suuren muutoksen kokevat entiset aluetapahtumat siirtyvät tällöin digitaaliselle alustalle sekä osin live-tapahtumiksi. Lisätietoa vuoden 2022 toiminnoista tulee syksyn mittaan.

-Taiteidenvälisyys ja raja-aitojen kaatuminen eri taiteenlajien välillä on nykyään se juttu: siksi on tärkeää, ettei Nuori Kulttuurin tapahtumat rajoitu vain yhteen taiteenalaan. Haluamme tehdä laajasti yhteistyötä kaikkien nuorten taideharrastusta järjestävien ja edistävien tahojen kanssa, sillä jokainen heistä on tärkeä. Taideharrastus antaa nuorille paitsi iloa ja onnistumisen kokemuksia, sanoo neuvottelukunnan puheenjohtaja Rosa Meriläinen.

Lue lisää uudistuksesta: https://nuorikulttuuri.fi/nuori-kulttuuri-astuu-2020-luvulle/

Pasi Saarinen

Toimialajohtaja

050 408 0366

pasi.saarinen@nuorisoseurat.fi