Virtuaalinen RAMPPIKUUME valtaa verkon ensi viikonloppuna

Kuvassa sohvalla istuskelee kuusi nuorta naista.

RAMPPIKUUME – Valtakunnalliset Nuorisoteatteripäivät järjestetään tänä vuonna virtuaalisena festivaalina verkossa 11.–13.9. Viikonloppu tarjoaa perinteiseen tapaan työpajoja ja esityskatselmuksen – nyt vain netin välityksellä.  

Työpajoista uutta osaamista 

Virtuaalinen RAMPPIKUUME aloitetaan koulutusosuudella, kun perjantai-iltana on tarjolla kaksi työpajaa. Improvisaatiopajassa heittäydytään impron pyörteisiin helppojen improvisaatioharjoitusten avulla. Kouluttajana toimii teatteri-ilmaisun ohjaaja Taina Silkkola.  

Tero Sarkkisen johdolla tutustutaan statuksiin näyttelijäntyössä. Työpajassa etsitään perusstatusharjoitusten kautta tapoja, kuinka statuksia voi hyödyntää perinteisessä näyttelijäntyössä niin lavalla kuin roolin analysoinnissakin.  

Työpajat ovat avoimia kaikille, ja niihin on ennakkoilmoittautuminen, joka tapahtuu Ramppikuumeen nettisivujen kautta. Ilmoittautuminen päättyy 7.9.  

Monipuolinen kattaus nuorisoteatteria 

Lauantain ja sunnuntain aikana Virtuaalisessa RAMPPIKUUMEESSA nähdään viisi nuorisoteatteriesitystä. Esitykset valittiin keväällä katselmushakuun osallistuneiden esitysten joukosta. Ammattilaisista koostuva raati antaa esityksille myös palautetta ja jakaa myös RAMPPIKUUME-kiertopalkinnon. 

Yleisöllä on mahdollisuus nähdä laadukasta ja monipuolista nuorisoteatteria ja myös osallistua yleisölöylytykseen, jossa tekijäryhmältä voi kysyä kysymyksiä ja kommentoida esitystä.  

Virtuaalinen festivaali mahdollistaa osallistumisen missä vain. Tapahtumaan voi osallistua yksin, kaksin tai ryhmän kanssa! Tule mukaan! 

Tutustu tapahtuman ohjelmaan ja aikatauluun tarkemmin osoitteessa www.ramppikuume.net 

Esityskatselmuksessa nähdään seuraavat esitykset:  

Teatteri Ulpu: Kämppis, Ulvila 
Sällit: Viisi kaveria nimeltään Pasi – bromanttinen komedia, Tampere 
Vuoksenniskan Nuorisoseura – IRTI-teatteri: Pettymys, Imatra 
Oulun taidekoulu – Babuskhateatteri: Mitä sä tekisit & Pallo hukassa, Oulu 
Nutturlan Makasiiniteatteri: Carmina, Nousiainen 

Kuvassa ulvilalainen Teatteri Ulpu, jonka Kämppis on nuorten itse kirjoittama ja ohjaama esitys.

Teksti: Karoliina Hursti