Nuorisoseurakokouksen ilmoittautuminen on nyt auki – tervetuloa mukaan

Kuvassa kaksi nuorta vakuttajanuorta kokouksessa

Nuorisoseurakokous on järjestömme ylin päättävä kokous eli siellä tehdään järjestön tärkeimmät päätökset. Nuorisoseurakokous päättää tulevasta strategiasta, kolmivuotisohjelmasta, valtuuston jäsenistä sekä käsittelee jäsenseurojen tekemät aloitteet.  Nuorisoseurakokous järjestetään joka 3. vuosi. Tänä vuonna kokous on 8.-10.10.2021 Lahdessa. 

Jokainen seura voi lähettää kokoukseen vähintään kaksi edustajaa, niinpä tämä on loistopaikka antaa nuorelle polvelle vastuuta ja mahdollisuus kasvuun. Ja alle 29-vuotiaat kokousedustajat voivat saada tukea kokouksen osallistujamaksuun noin puolet sekä korvauksen matkakuluista. Tuki myönnetään Nuoret Vaikuttajat -hankkeesta, jonka tavoitteena on kouluttaa ja sparrata alle 29-vuotiaita yhteiskunnalliseen päätöksentekoon, demokratiaan, järjestötoimintaan sekä esiintymisvalmiuksiin. Kokoukseen voi ilmoittautua edullisemmalla hinnalla 24.6. mennessä. Ohjeet löydät täältä.

Kokouksen askelmerkit: 
1) Valitkaa nuorisoseurakokouksen edustajat seuran yleisessä kokouksessa. Enää ei tarvitse tulla yksin, sillä okainen seura voi lähettää kaksi kokousedustajaa ja yli 300:n jäsenen seurat neljä kokousedustajaa. Samassa kokouksessa voitte valita myös varaedustajat. 

2) Ilmoittautukaa kokoukseen edullisemmalla hinnalla 24.6. mennessä. Kokousedustajien on hyvä tutustua ennakkoon kokousmateriaaleihin. Ne julkaistaan myös kotisivuillamme alkusyksystä. 

3) Miettikää ehdokas valtuustoon. Valtuusto kokoontuu kaksi kertaa vuodessa ja tekee päätöksiä nuorisoseurojen toiminnasta vuositasolla. Kuka olisi hyvä henkilö päättämään yhteisistä asioistamme? Kysykää, onko hän käytettävissä ja tehkää ehdotus. Jokaisella jäsenyhdistyksellä on oikeus ehdottaa henkilöitä valtuuston jäseniksi.

4) Miettikää aloite. Aloite on ehdotus, että jotain toiminnassa tehtäisiinkin eri tavalla. Aloitteella seura voi saada muutoksia aikaan valtakunnallisella tasolla. Aloitteen voi tehdä yksittäinen seura tai sen voi tehdä yhdessä muiden seurojen kanssa. Aloite pitää jättää kirjallisena liiton hallitukselle neljä viikkoa ennen nuorisoseurakokouksen alkua. 

Ketkä sinun seurastasi tulevat #yhdessäNSkokoukseen? Kun olette valinneet edustajat, napatkaa kuva ja jakakaa se somessa!