Nuorisoseurakokous muuttuu etäkokoukseksi

Kuvassa etäkokousosallistujia Teams-ohjelmalla.

Lokakuun Nuorisoseurakokouksen toteutus kasvokkain ei ole mahdollista heikentyneen koronapandemiatilanteen vuoksi varaamissamme tiloissa. Suomen Nuorisoseurojen hallitus päätti kokouksessaan 20.8.2021, että kokous toteutetaan etäkokouksena Teams-kokousohjelmalla. Mahdolliset äänestykset ja vaalit suoritetaan Vote by Hejmo -ohjelmalla, jonka käytöstä meillä on kokemusta valtuuston etäkokouksista. Järjestämme keskiviikkona 6.10. klo 18 erillisen etäinfon näiden järjestelmien käytöstä kokousosallistujille. Linkki etäinfoon toimitetaan kokoukseen ilmoittautuneille.

Muuttuneiden järjestelyjen johdosta perjantain 8.10. oheisohjelmat on peruttu. Nuorisoseurastrategiaa ja kolmivuotisohjelmaa voi tulla työstämään lauantaina klo 10 alkaen etätyöpajoihin. Kokoukseen ilmoittautuneille toimitetaan ohjeet tätä varten. Varsinaisten kokousasioiden käsittely alkaa lauantaina klo 12.30, ja kokous keskeytetään viimeistään klo 17.00. Lauantai-illalle on tarjolla klo 18 alkaen etäohjeisohjelmaa, josta tiedotamme lähempänä kokousta. Kokous jatkuu sunnuntaina 10.10. klo 9.30 ja kokousasiat saamme käsiteltyä klo 14.30 mennessä.

Järjestämme myös Nuoret Vaikuttajat -hankkeen puitteissa alle 29-vuotiaille kokousedustajille yhteisen kokoontumisen pe 8.10. klo 17–18 Teams-yhteydellä. Osallistujille lähetetään erikseen linkki kokoontumiseen.

Kannustamme osallistujia kokoontumaan pienimuotoisesti koronarajoitukset huomioiden etäkokouksen äärelle esimerkiksi omalle nuorisoseurantalolle tai aluetoimiston tai keskusseuran varaamiin tiloihin. Aluetoimistojen tai keskusseurojen tarjoamista etäkokouksista kerrotaan kokousedustajille erikseen.

Kokoukseen jo ilmoittautuneille tiedotetaan muuttuneesta tilanteesta henkilökohtaisesti. Kokoukseen voi edelleen ilmoittautua 30.9. asti kotisivujemme kautta täältä.

Lisätietoa kokouksesta löytyy kotisivuiltamme.


Ehdokkaiden nimeäminen valtuustoon 15.9.2021 mennessä

Nuorisoseurojen valtuustoon valitaan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan lisäksi 40 jäsentä ja saman verran varajäseniä. Valtuusto valitaan aina kolmeksi vuodeksi kerrallaan ja valinnan tekee Nuorisoseurakokous. Ehdotukset valtuustoon pitää tehdä 15.9.2021 mennessä, jotta vaalivaliokunnalle jää riittävästi aikaa esitysten käsittelemiseen.

Lisätietoja valtuuston ehdokasasettelusta löydät täältä.

Valtuustolla on äärimmäisen tärkeä tehtävä järjestössä. Se hyväksyy yhdistystoiminnan kivijalat: toimintasuunnitelman, talousarvion, toimintakertomuksen, tilinpäätöksen ja säännöt. Valtuusto myös valitsee liiton hallituksen ja sen puheenjohtajan. Valtuusto kokoontuu kahdesti vuodessa