Nuorisoseurat mukaan Mielenturvaa-verkostoon

Kuvassa nainen osoittaa tekstiä: Eihän työpaikallasi jää mielenterveys turvaamatta.

Yhteiskunnan ja työelämän lisääntyneet mielenterveyden haasteet huolestuttavat laajasti. Me nuorisoseurajärjestössä haluamme olla mukana varmistamassa, että mielen hyvinvoinnista huolehditaan erityisesti työelämässä. Myös vapaaehtoisten hyvinvointi on toimivan kansalaisyhteiskunnan ytimessä.

Mielenturvaa-verkosto on rypäs eri työelämän organisaatioita, jotka ovat tarttuneet toimeen ja lähteneet yhdessä etsimään ratkaisuja kasvavan haasteen taklaamiseen. Suomalaisen työelämän mielenterveyskriisiin pureutuva verkosto on työmarkkinajärjestöjen, yritysten ja mielenterveysjärjestöjen yhteistyön tulos. Sen ovat perustaneet Akava, Barona, Ellun Kanat, Heltti, Hyvinvointiala HALI ry, Janssen, Kukunori ry, MIELI Suomen Mielenterveys ry, Mehiläinen, SAK, STTK ja Vincit. MIELI ry on mukana asiantuntijana ja Hyvän mielen työpaikka -merkin kotiorganisaationa. Nuorisoseurat on kutsuttu mukaan yhtenä ensimmäisistä nuorisoalan toimijoista.

Mielenturvaa-verkosto lanseerattiin 26.4., ja sen keskeisenä tehtävänä on pitää yllä positiivista puhetta hyvästä mielenterveysjohtamisesta työelämässä sekä kaikkien työntekijöiden työhyvinvoinnista huolehtimisesta.

Me Nuorisoseuroissa haluamme olla edelläkävijöitä vahvistamassa mielenterveyttä työelämässä. Tämä työ ulottuu myös freelancereidemme sekä erityisesti nuorten harrasteohjaajien piiriin. Mietimme konkreettisia toimenpiteitä yhdessä henkilöstön ja luottamushenkilöiden kanssa tämän kevään ja tulevan syksyn aikana. Verkoston toiminnassa ovat Nuorisoseurojen edustajina näin alkuvaiheessa pääsihteeri, luottamusvaltuutettu, työsuojeluvaltuutettu sekä kaksi nuorta edustajaa, jotka valitaan Nuorten vaikuttajien mentoreiden keskuudesta.

Haluamme haastaa mukaan kaikki nuorisoalan toimijat – nyt on erityisen tärkeää satsata siihen, että jokaisen jaksamiseen kiinnitetään yhdessä huomiota.

Lisätietoja:
Pääsihteeri Annina Laaksonen
puh. 040 726 7450
annina.laaksonen@nuorisoseurat.fi