Nuorisoseurat palkitsi vapaaehtoisia: Valtuustossa luovutettiin useita ansiomerkkejä

Suomen Nuorisoseurojen valtuusto aloitti syyskokouksen Mikkelissä Suomen Nuoriso-opistolla kiittämällä vapaaehtoisia. Kiitokseksi nuorisoseurojen eteen tehdystä työstä järjestö myönsi ansiomerkkejä luottamushenkilöilleen seuraavasti: 

Kultainen ansiomerkki

Kotkalainen Anni Kelkka tunnetaan usein nuorisoseurapiireissä joensuulaisen Motoran kautta. Anni jää pois hallitustyöskentelystä 29-vuotiaana oltuaan mukana seitsemän vuotta, josta valtaosan varapuheenjohtajana. Anni on paitsi kansantanssija, myös ohjaaja ja vetää tällä hetkellä ryhmiä Kotkassa, jossa työskentelee myös luokanopettajana.

Hopeinen ansiomerkki lehvillä

Anumaaria Tulla on jyväskyläläisen nuorisoseuran Kulissin kasvatteja. Anumaaria on toiminut Suomen Nuorisoseurojen hallituksena kuusi vuotta, eli maksimiajan. Keski-Suomen alueella Anumaaria on ollut Luova lava -toiminnan kantavia voimia alusta asti. Tällä hetkellä hän työskentelee nuorisoteatterin parissa ja on mukana tekemässä Nuori Kulttuuri -toimintaa. Teatris-tapahtuma nähdään ensi toukokuussa Jyväskylässä. Anumaaria ohjaa mm. Teatriksen nuorten ohjausryhmää.

Rovaniemeläinen Tanja Kilpiö polkkasi nuorisoseuratoimintaan Siepakoiden rivistä. Vaikka Rovaniemeltä on lähes poikkeuksetta pisin kokousmatka, on Tanja osallistunut kokouksiin erittäin aktiivisesti. Tanja on keskittynyt erityisesti lasten ja nuorten huomioimiseen päätöksenteossa. Kilpiö on kasvatustieteiden maisteri ja työskentelee lastentarhanopettajana, mutta hänellä on myös tanssinopettajan koulutus.

Koski Tl on kasvualusta hallituksen puheenjohtajalle Ragni Reichardtille. Ragni asuu nykyisin Hyvinkäällä ja sieltä nuorisoseuramatkat vievät puheenjohtajaa ympäri Suomea. Puheenjohtajana Ragnille on tärkeää, että kaikkien mielipide tulee kuulluksi ja järjestöä viedäänkin tällä hetkellä vahvasti dialogisessa otteessa kohti tulevaisuutta. Ragni on filosofian maisteri ja päivätyö on jo pidemmän aikaa ollut museoalalla. Tällä hetkellä työpaikka on Vantaan kaupunginmuseossa.

Hopeinen ansiomerkki

Harri Penttilä on vesilahtelainen nuorisoseura-aktiivi. Harri on nähty useilla näyttämöillä, jonka lisäksi hän on toiminut oman seuran puheenjohtajana ja aktiivisesti Hämeen alueella. Harri on kahden hallituskautensa aikana toiminut myös varapuheenjohtajana. Penttilä on kunnanvaltuutettu ja näytteijäntyön lisäksi luomuviljelijä. 

Juuso Lökfors Kuopiosta on tuttu näky muun muassa Teatterilaivan äänipöydän takaa ja Julkulan nuorisotalolta Kuopiosta. Juuso on ollut liiton hallituksessa yhden kaksivuotiskauden ja osallistunut Kuopion alueella nuorisoseuratyön kehittämiseen aluetoimiston kanssa. Juuso työskentelee nuorten osallisuuden edistämiseksi  Nuorten kevyet palvelupolut – 3X10D -hankkeen parissa Kuopiossa. 

Ansiomerkeillä kiitosta nuorisoseuratyöstä

Suomen Nuorisoseurat myöntää ansio- ja tunnustusmerkkejä anomuksesta ansioituneille nuorisoseuralaisille. Merkkejä luovutetaan mielellään myös esimerkiksi paikallisten nuorisoseurojen juhlissa tai nuorisoseuralaisten merkkipäivinä. Onko sinun seurassasi tai ryhmässäsi kiitosta ansaitsevia tekijöitä - ole rohkeasti yhteydessä: Pia Matilainen, pia.matilainen@nuorisoseurat.fi, 0400 685 070.