Nuorisoseurojen kultainen ansiomerkki Hilu Toivonen-Alastalolle

Europeade 2017 -tapahtuman koordinaattori ja Karjalaisen Nuorisoliiton toiminnanjohtaja Hilu Toivonen-Alastalolle on myönnetty Suomen Nuorisoseurojen kultainen ansiomerkki tunnustuksena Suomen Nuorisoseuroissa tehdystä merkittävästä kulttuurisesta nuorisotyöstä.

Hilu Toivonen-Alastalo on toiminut Nuorisoseuroissa koko ikänsä. Kotiseuransa Hollolan Nuorisoseuran jäsen Hilu on ollut jo vuodesta 1971. Hän on ollut mukana lukuisissa järjestöllisissä luottamustehtävissä sekä alueellisesti että valtakunnallisesti. Hilu on toiminut muun muassa Kalevan Nuorten Etelä-Hämeen piirin hallituksen jäsenenä ja varapuheenjohtajana. Hän on ollut Pispalan Sottiisin ohjelmatoimikunnan jäsen, puheenjohtaja, päätoimikunnan jäsen ja Suomen Nuorisoseurojen Liiton valtuuston varapuheenjohtaja.

Hilu työskenteli Pispalan Sottiisissa kulttuurituottajana vuosina 2006-2011. Hän on toiminut myös Tanssiryhmä Tsuumin tuottajana ja on Tsuumin perustajajäsen. Hilu kehitti aikoinaan myös Kaupunkitanssiformaatin ja oli sen vetäjä 14 vuoden ajan.

Hilu tunnetaan aktiivisena ja aurinkoisena ihmisenä. Marraskuussa 50-vuotta täyttänyt Hilu järjesti itselleen syntymäpäivälahjaksi Pelastakaa Lapsen ry:n kanssa  ”Anna lapselle harrastus” hyväntekeväisyyskonsertin Savoy-teatterissa Helsingissä.