Onnea kaikki lapset!

Kuvassa lapsi askartelee

Tänään vietämme kansainvälistä ”Lapsen oikeuksien päivää”, ja sitä juhlitaan koko viikko. Vuoden 2020 teemana on lapsen oikeus tulevaisuuteen.

Nuorisoseurojen iltapäiväkerhotoiminnan vastaava Heta Marjomaa työskentelee Rovaniemellä, Saaren koulussa, jonka iltapäiväkerhossa on 40 lasta ja neljä ohjaaja. Heta toteutti 1. ja 2. luokkalaisille teemaviikon tiimoilta tulevaisuuden Tähtikartan ja tulevaisuuden Temppuradan.  Lasten itse suunnittelemalla temppuradalla kuljettiin mm. takaperin ja hypittiin jättihyppynarulla. 

Tähtikarttaan lapset kirjoittivat ajatuksiaan tulevaisuudestaan.
Miltä tulevaisuus voisi näyttää? Mikä silloin tulee olemaan tärkeää? Entä mikä siinä pelottaa? 

"Robotit yleistyvät ja tulevaisuudessa kaikilla voisi olla vaikka oma kotirobotti, joka auttaa kotiaskareissa. Robotit voisivat muuttua kaikeksi tarpeelliseksi esimerkiksi, silmälaseiksi tai vaikka hammastahnaksi” 

"Tulevaisuudessa tulee varmasti olemaan mobiililaitteita vielä enemmän ja niitä käytetään kokoajan. Esimerkiksi jos menee vaikka kaverin luokse kylään, niin se katsoo vain puhelinta eikä leiki ollenkaan. ” 

"Tulevaisuuden iltapäiväkerhossa voisi olla myös robotteja leikkimässä lasten kanssa. Robotit olisivat hyviä leikkikavereita ulkona, koska niille ei tulisi koskaan kylmä” 

"Tulevaisuuden kerhossa ei olisi kattoa ja siellä olisi myös koiria.” 

Lapset toivovat, että tulevaisuudessa paistaisi aina aurinko sekä yöllä, että päivällä. Kerholaiset kirjoittivat tähtiinsä myös tulevaisuuden toiveammattejaan, joita olivat mm. eläintenhoitaja, taiteilija, ratsastaja, laulaja sekä lääkäri. Osa kerholaisista toivoi tulevaisuudessa omistavansa lemmikkejä, kuten pikkupupuja ja hamstereita.

Lapset toivovat myös, että tulevaisuuden maailmassa ei olisi vihaa, sotaa eikä koronaa. Kaikkiin sairauksiin löytyisi lääkkeet ja sairauksia ei olisi.