Tänään on kansainvälinen miesten päivä!

Kuvassa ihmisiä tanssiharjoittelussa

Tänään vietetään kansainvälistä miesten päivää. Päivän kunniaksi esittelemme Tampereella toimivan, vuonna 2012 perustetun Poikateatterin, eli Sällit. Se on harrastusmielessä toimiva teatteriryhmä, jossa toimii tällä hetkellä 24 poikaa. Ryhmää ohjaaja on Jyri Siimes ja ryhmää tukee Sottiisi Fun Club.

Yksi Poikateatterilaisista on Altti Kiuru. Tässä katkelma hänen blogistaan 18.11.2020.
”Teatteri merkitsee mulle paljon. Se auttaa mua käsittelee ja sisäistää maailmaa, sekä ymmärtämään itseäni paremmin. Se antaa myös mahdollisuuden tuntea tunteita aivan laidasta laitaan. Eilisen treeneissä tehtiin harjoite, jonka jälkeen mulla oli todella rauhallinen ja sellanen eräänlainen puhdas olo. Tarkoitan sitä, kun saa aivoista kaiken kuonan pois ja jäljelle jää se  mukava fiilis siitä, että:

Tässä mä olen. Tässä mä elän. Tässä mä jaksan.

Teatteriryhmä oli omalla kohdalla se paras asia, minkä 16-vuotias Altti ois voinu löytää. Onneksi löysin, koska monista nuoruuden kipukohdista on tullut selvittyä sällien, kirjojen ja näytelmien avulla. Tiedän, että vielä paljon haasteita löytyy edestä, mutta pikkuhiljaa ne vaihtuu nuoren aikuisen haasteisiin, sitten aikuisen ja lopulta eläkeläisen haasteisiin. Kaiken sen keskellä ihminen on aika voimaton, mutta toisaalta ei elämää yksin kohdata. Omalla kohdalla uskon, että ystävien, kumppanin (/nien) lisäksi tulee myös teatteri kulkemaan osana elämää.

Elämä on prosessi. Siihen mahtuu paljon paskaa, mutta siihen mahtuu myös ihan uskomaton määrä hyvää. Tunteita tulee ja tunteita menee, mutta teatterilla voi saada ne tunteet aikaan. Kaikessa yksinkertaisuudessaan mä teen teatteria, koska sitä tehdessä elän tässä maailmassa.”
Altti Kiuru, https://sallit.fi/blogi/

#poikateatteri #sallit #sottiisifunclub #nuorisoseurat #tekemisen riemua