Presidentti Niinistö luovuttaa kunniamerkin Siltamäen nuorisoseuran Sinikka Putkoselle

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö antaa 33 äidille Valkoisen Ruusun Ritarikunnan I luokan mitalin kultaristein tunnustuksena merkittävästä työstä kasvattajana. Ansioituneet äidit saavat kunniamerkit valtakunnallisessa äitienpäiväjuhlassa Säätytalolla Helsingissä. Äitienpäiväjuhlan järjestää Mannerheimin Lastensuojeluliitto yhteistyössä sosiaali- ja terveysministeriön kanssa 14. toukokuuta 2017.

Mitali Nuorisoseuran perustajalle

Mitalin saa myös helsinkiläinen Sinikka Putkonen, joka on kahden tytön äiti ja yksi Siltamäen nuorisoseuran perustajista ja aktiiveista.

Sinikka Putkonen syntyi 2.9.1948 Helsingissä. Keskikoulun jälkeen hän opiskeli merkonomiksi ja aikuisisällä hän suoritti nuoriso-ohjaajan tutkinnon, kasvatustieteen perusopintoja sekä draamakasvatuksen aineopintoja. Vuonna 1969 hän solmi avioliiton henkilöstöpäällikkö Kari Putkosen kanssa ja perhe kasvoi kahdella tyttärellä. Sinikka Putkonen toimi perhepäivähoitajana. Perhe asui rakenteilla olevassa uudessa kaupunginosassa 6 Siltamäessä. Harrastusmahdollisuudet olivat olemattomat, ja Sinikka Putkonen oli mukana perustamassa Siltamäen Nuorisoseuraa vuonna 1978. Nuorisoseuran toiminta on ollut hyvin merkittävässä roolissa hänen ja koko perheen arjessa viimeiset 38 vuotta. Sinikka Putkonen toimi seuran toiminnanjohtajana vuoteen 2016 saakka ja jatkaa nyt seuran puheenjohtajana.

Kunniamerkki ansioituneelle kasvattajalle

Valkoisen Ruusun Ritarikunnan I luokan mitali kultaristein voidaan antaa eri-ikäisille, erilaisissa elämänpiireissä ja tehtävissä toimineille ja toimiville äideille. Palkitut ovat ansioituneet lasten ja nuorten esimerkillisinä kasvattajina, he ovat kantaneet yhteisvastuuta sekä tukeneet perhe-elämää ja vanhemmuutta. Lisäksi huomioidaan eri vähemmistöryhmien edustajia. Lasten lukumäärä ei ole määräävä peruste palkitsemiselle. Biologisten äitien lisäksi myös adoptio- ja sijaisäitejä voidaan ehdottaa palkittaviksi. Ehdokkaiden alaikäraja on 40 vuotta.

Lue lisää Mannerheimin lastensuojeluliiton sivuilta >

Lue kaikkien äitien pienoiselämäkerrat >