Siepakoiden 40-vuotisjuhlissa palkittiin ansioituneita: Jukka Hannula, Tommi Semeri, Heidi Kultanen, Maria Tervonen, Seija Lind ja Emma Laitinen

Siepakat Tanssimylly 2017 Kuvaaja Petri Kivinen

Siepakat juhlii tänään lauantaina 4.11. Rovaniemellä 40-vuotista taivaltaan. Ensimmäisessä Tanssitähtöset-konsertissaan myönnettiin ansioituneille Siepakoille Nuorisoseurojen tunnustus- ja ansiomerkkejä. Vuoden nuorisoseuralainen ja Siepakoiden äiti Anitta Ylitörmäselle myönnettiin kultainen ansiomerkki.

Hopeiset ansiomerkit lehvillä

Jukka Hannulalle myönnettiin Suomen Nuorisoseurojen hopeinen ansiomerkki lehvillä. Hannula on opettanut ja johtanut Siepakoiden bändiä vuodesta 2003. Hän on toiminut kansanmusiikkikammarin opettajana monille rovaniemeläisille ja harrastajille. Nuorten mahdollisuudet ovat olleet Hannulan sydäntä läsnä ja hän on perustanut Siepakoiden junnubändin ja Pikkumuusikot. Hän on toiminut aktiivisesti Kansanmusiikkiliitossa, jossa hänet on myös palkittu Vuoden ohjaajana.

Tommi Semerille myönnettiin Suomen Nuorisoseurojen hopeinen ansiomerkki lehvillä. Semeri on toiminut Siepakoiden toiminnanjohtajana ja tanssinopettajana vuodesta 2003. On erityisesti Semerin ansiota, että Siepakoista on kehittynyt yksi Suomen merkittävimmistä ja korkeatasoisimmista kansantanssin ja -musiikin harrastajaryhmistä.

Heidi Kultaselle myönnettiin Suomen Nuorisoseurojen hopeinen ansiomerkki. Kultanen asteli nuorisoseuratoimintaan kaksikymmentä vuotta sitten ja jäi sille tielle. Hän on aktiivinen nuorisoseuralainen toimien sekä Rovaniemellä että Oulussa. Hän on toiminut sekä valtakunnallisissa että alueellisissa luottamustehtävissä. Tanssi on Kultaselle sydämenasia. Hän aloitti Siepakoissa apuohjaajana vuonna 2007, ja kymmenen vuotta myöhemmin hän on Siepakoiden vastaava tanssinopettaja.

Kupariset tunnustusmerkit lehvillä

Maria Tervoselle myönnettiin Suomen Nuorisoseurojen kuparinen tunnustusmerkki lehvillä. Tervonen aloitti harrastustoiminnan kansanmusiikkiyhtye Siepakat Bandissa vuonna 2005 klarinetin soittajana. Vaikka tie on vienyt hänet Ouluun, ei välimatka ole hidastanut harrastusta. Tervonen on aktiivisesti mukana monissa seuran tehtävissä, edustusmatkoilla, esiintymisissä ja talkoissa. ”Maria levittää ympärilleen positiivista energiaa luoden ilmapiirin, johon kaikki ovat tervetulleita. Hän huomioi niin tanssijat, muusikot kuin vanhemmatkin”, kuvaillaan Tervosta merkkihakemuksessa.

Seija Lindille myönnettiin Suomen Nuorisoseurojen kuparinen tunnustusmerkki lehvillä. Lind toi kaikki viisi lastaan harrastamaan tanssia Siepakoihin ja tuli itsekin imaistuksi mukaan. Hän tanssii Fossiilit-ryhmässä ja on korvaamaton apu, kun Siepakoille hankitaan esiintymisasuja. Hän on myös toiminut Siepakoiden johtokunnassa.

Emma Laitiselle myönnettiin Suomen Nuorisoseurojen kuparinen tunnustusmerkki lehvillä. Laitinen aloitti harrastamisen pikkumuusikoissa vuonna 2005 haitarin soittajana ja aloitti tanssin vuotta myöhemmin. Hän aloitti lasten ryhmien apuohjaajana vuonna 2012 ja viisi vuotta myöhemmin hän muutti Ouluun ja aloitti tanssinopettajan opinnot. Laitinen tanssii välimatkasta huolimatta edelleen Siepakoiden edustusryhmässä. ”Emma on avulias, tunnollinen ja sydämellinen harrastaja, josta on hyvää vauhtia tulossa tanssialan ammattilainen”, kuvaillaan Laitista merkkihakemuksessa.

Kuva: Siepakat Tanssimyllyssä 2017. Kuvaaja Petri Kivinen.