Suomen Nuorisoseurat valitsi uuden puheenjohtajan – järjestön johtoon tutkija, nuorisoseura-aktiivi Ragni Reichardt

Merja Skyttä, Ragni Reichardt, Esko Ahonen, Anni Kelkka ja Juuso Lökfors

Suomen Nuorisoseurojen valtuusto valitsi tänään 20.11. järjestölle uuden puheenjohtajan, Ragni Reichardtin Kosken Tl nuorisoseurasta. Ragni on 35-vuotias nuorisoseura-aktiivi Varsinais-Suomesta ja toiminut pitkään nuorisoseuraliikkeen luottamustoimissa yhdistys-, alue- ja valtakuntatasolla. Ragni on Hyvinkään kaupunginmuseon tutkija ja oli yksi Nuorisoseuramuseon näyttelyn uudistamisen kantavia voimia.

”Sain Esko Ahoselta todella isot saappaat täytettäväksi. Niistä saappaista lähden, mutta sen jälkeen lähden myös omaan suuntaani”, kommentoi Ragni puheenjohtajuuttaan tuoreeltaan.

Kymmenen vuotta Nuorisoseurajärjestön puheenjohtajana toiminut Esko Ahonen oli ilmoittanut jo järjestön kevätvaltuustossa, ettei aio jatkaa.

”Vetäydyn laakereille. En aio ryhtyä neuvonantajaksi, mutta jos minulta kysytään, niin vastaan. Toivon, että minut muistetaan isojen, vaikeiden asioiden läpi viemisestä. Toivotan seuraavalle puheenjohtajalle onnea ja menestystä,” kommentoi Esko Ahonen.

Lisäksi kokouksessa valittiin uusia hallituksen jäseniä. Hallitukseen valittiin yksimielisesti vaalivaliokunnan esityksestä Juuso Lökfors (Kuopio), Anni Kelkka (Kotka), Anu-Maaria Tulla (Jyväskylä), Harri Penttilä (Vesilahti) ja varajäseneksi Tanja Kilpiö (Rovaniemi). Heikki Saarelan erottua kesken kautta hänen tilalleen valittiin Matti Tuomisto (Haapavesi). Ragni Reichardtin noustua puheenjohtajaksi hänen tilalleen valittiin Merja Skyttä (Lappeenranta).

Suomen Nuorisoseurojen valtuusto kokoontui 19.-20.11.2016 Vaasassa. Kokouksessa oli paikalla 24 äänioikeutettua valtuutettua.