Tanssitaiteilija Timo Saari palkittiin vuoden tanssintekijänä Etnogaalassa

Kuvassa Timo Saari tanssii

Tavastia-klubilla juhlittiin Suomen kolmatta Etnogaalaa torstaina 9.1.2020. Ilta aloitettiin Tanssiin kutsu! -tansseilla vuoden 2020 kansanmusiikin ja kansantanssin alan teeman hengessä. Pispalan sottiisin paritanssilähettiläät sekä kansanmusiikin ja kansantanssin opiskelijat tanssittivat yleisön lämpimäksi. Lämminhenkisessä gaalassa nautittiin lukuisista kansanmusiikin ja tanssin esityksistä, ja palkittiin ansioituneita kansan- ja maailmanmusiikin sekä kansantanssin tekijöitä.

Vuoden tanssintekijänä palkittiin monille nuorisoseuralaisille tuttu tanssitaiteilija Timo Saari. Palkinnon (1000 €) myönsi Suomen Nuorisoseurat.  Näin raati perusteli valintaa:

”Hän on ahkeroinut koreografina mutta myös tehnyt vaikutuksen karismaattisena solistitanssijana. Hän on toiminut tanssin kentällä jo 20 vuotta ja omalla toiminnallaan tuonut kansantanssin juurekkaan kielen osaksi erityisesti teatterimaailmaa ja näyttämötaiteen kenttää.  Hän on pitkän linjan näkemyksellinen tekijä, joka on kansantanssiperinteen pohjalta onnistunut luomaan modernin ja itsenäisen tyylin tanssia. Hän onnistuu olemaan samaan aikaan elegantti ja perinteinen, omaääninen ja juureva. Lopputuloksena on taidetta, joka on vapaa olemaan kuulumatta tiettyyn aikaan tai tyylilajiin.”

Lue lisää muista palkituista Etnogaalan sivulta.

Koko Etnogaala on katsottavissa toistaiseksi Yle Areenassa osoitteessa:areena.yle.fi/1-50400601