Vuoden Hermanniksi valittiin Heikki Vilppala Kuhmoisten Nuorisoseurasta!

Kuvassa Heikki Vilppala

Voit kuunnella mitä sanoo Vuoden Hermanni: https://youtu.be/JMwq1YsjPnU

Suomen Nuorisoseurat valitsi Vuoden 2020 Vuoden Hermanniksi Heikki Vilppalan Kuhmoisten Nuorisoseurasta Etelä-Hämeestä.  Hän on innostava, energinen, innovatiivinen ja aikaansaava henkilö, joka toimii aktiivisesti Kuhmoisten Nuorisoseurassa. Heikki on toiminut aktiivisesti yhtä lailla nuorten tanhu- ja näytelmäryhmissä kuin luottamustehtävissäkin jo 50 vuoden ajan. Hän järjestää edelleen vuosittain muun muassa lumiveistostapahtumia ja mato-ongintakilpailuja. 

Valinta  Vuoden Hermanniksi oli minulle todellakin mieluisa yllätys tänä  erikoisena aikana. Arvostan huomionosoitusta suuresti. 

Toiminta  nuorisoseurajärjestössä on ollut Heikille mieluisaa jo 50 vuoden ajan. Hän kokee, että matkan varrella on kertynyt  paljon hyödyllisiä taitoja, joiden merkityksen hän on ymmärtänyt vasta myöhemmin. Esimerkiksi kokoustekniikasta ja vuorovaikutustaidoista on ollut hyötyä työuralla sillä taidot ovat tuoneet mukanaan myös esiintymisvarmuutta.

Heikki sai Hermannin arvonimen jo viisi vuotta sitten. Se kannusti hänet keksimään uusia toimintamuotoja, joiden tarkoituksena oli saada nuoret ja vanhemmat toimimaan yhdessä. Nimityksen jälkeen hän on järjestänyt vuosittain Kuhmoisten Nuoriseuran kanssa lumiveistostapahmia sekä mato-ongintakilpailuja omassa rannassa.

Tällä hetkellä Heikki kirjoittaa tyttärensä toivomuksesta talteen nuoruuden muistoja jälkipolville. Kirjoittamista riittää myös isän sotatapahtumien keräämisessä kirjalliseen  muotoon. Toisaalta sormet syyhyää jo puutarhatöiden aloittamiseen ja purjehduskauden alkamiseen kauniilla Päijänteellä.

Elämme poikkeuksellisen haastavia korona-aikoja. En pääse tapaamaan läheisiä ja tuttavia, mutta sitä enemmän pidän heihin  puhelinyhteyksiä. On vaarallista jämähtää paikalleen murehtimaan. Joutoaikaa minulle ei tule. Tuttavani metsässä riittää mieluisaa metsätyötä polttopuita keräten. Katse on eteenpäin!