Vuoden nuorisoseuralaisella Heli Parikka-Makkosella on Leijonaemon pehmeä, mutta luja ote!

Heli paistaa muikkuja

Vuoden nuorisoseuralaisella Heli Parikka-Makkosella on Leijonaemon pehmeä, mutta luja ote! Suomen Nuorisoseurat valitsi Vuoden 2020 nuorisoseuralaiseksi Heli Parikka-Makkosen Ritvalan Nuorisoseurasta Valkeakoskelta. Perusteluissa sanotaan muun muassa, että hän on hyvä organisoimaan ja kannustamaan ihmisiä. Heli on ollut mukana Helkajuhlien järjestelyissä ja luottamustoimissa koko ikänsä.  
Katso Vuoden Nuorisoseuralaisen kommentti: https://youtu.be/3nplQ20CxIE

Hän vei läpi seuran 100-vuotiaan talon neljä vuotta kestäneen perusteellisen remontin, jossa kesäkäytössä ollut rakennus muutettiin ympärivuotiseen käyttöön soveltuvaksi. Heli keräsi joukkoja, kannusti ja piti projektin kurssissa leijonaemon pehmeällä, mutta lujalla otteella.  

”Vuoden 2020 nuorisoseuralaiseksi valinta kyllä tuntui, isosti. Piti oikein kysyä uudelleen, että mitä sinä sanoit. En oikein osaa ottaa suuria kiitoksia luontevasti vastaa. Jotenkin tuntuu, että tämä on enemmänkin koko meidän nuorisoseuran aktiiviporukan juttu tai ansio ainakin.” 

Heli on ollut Suomen Nuorisoseurojen valtuuston varajäsen vuodesta 2018 alkaen ja toiminut Ritvalan Nuorisoseuran puheenjohtajana vuodesta 2014. Ennen luottamustoimia hän on tehnyt ja tekee lukemattomia talkootunteja, erityisesti Ritvalan Helkajuhlien järjestämisessä, jonka ”kuvioissa mukana” hän on ollut aivan pikkulapsesta lähtien: 
 Taisin olla Helkajuhlien neitojen kulkueessa ekan kerran parivuotiaana, siitä lähtien tavalla tai toisella olen ollut mukana toiminnassa eli kauan. Nyt olen 45-vuotias. Täällä Ritvalassa on sukupolvi toisensa perään tehnyt töitä yhteisen eteen. Minä olen kolmaspolvi ja 11-vuotias tyttäreni, on hänkin jo mukana touhuiluissa. Se on veren perintö ja tahtotila ilman oman edun tavoittelua”.   

Poikkeusolot vaikuttavat arkeen myös Helin elämässä, mutta hän uskoo, että tästäkin selvitään 
”No, aikaa periaatteessa olisi nyt enemmänkin touhuilla, kun yrittäjänä toimin alalla, jolta tämä korona vei asiakkaat. Mutta henkinen paine pakottaa nyt kaikin voimin työstämään tilannetta niin, että tästäkin selvitään jatkoon”.