Vuoden Nuorisoseuralainen on Taina Salminen

Suomen Nuorisoseurat valitsi Vuoden 2021 nuorisoseuralaiseksi Taina Salmisen. Hän on omalla nuorisoseuratoiminnallaan vaikuttanut positiivisesti satojen koskelaisten elämään.
Klassiseen, miltä nyt tuntuu kysymykseen Taina vastaa:

”Tämä tuntuu tosi hyvältä. Nuorisoseurat on aina ollut mulle kuin toinen perhe. Kaikki se mitä olen tehnyt, olen tehnyt ikään kuin perheen eteen. Parasta on ollut se, kun olen saanut olla ihan oma itseni, minut on hyväksytty sellaisena kuin olen”

Taina aloitti tanhuharrastuksensa kuusivuotiaana Tl. Koskella.  
”Kansakoulun opettajamme Kerttu Rautoma, joka oli myös tanhuohjaaja, kertoi koulussa, että illalla on sitten tanhuharjoitukset. Me kaikki 24 oppilasta menimme sinne, koska kukaan ei uskaltanut jäädä sieltä pois”, kertoo Taina.

Taina aloitti oman ohjaamisensa 14-vuotiaana ja on osallistunut ryhmiensä kanssa vuosien varrella kaikkiin pohjoismaisiin Barnlek -tapahtumiin, kansainvälisille leireille ja kotimaassa järjestettyihin tapahtumiin, kuten Lasten Kalenoihin, Tanssipitoihin ja Pispalan Sottiisiin. Tainan pedagoginen ote on vahva ja osallistava. Tanhut, askelikot ja tekniikat ovat vain osa hänen ohjaamistaan. Alla ote palkintoperusteluista:

”Lapset, nuoret ja aikuisetkin viihtyvät hänen ohjauksessaan, koska hänellä on kyky koukuttaa harrastajat yhteisöllisyyteen. Yhdessä tekemisen riemu, olkoon se sitten ryhmän oma varainkeruu tai uuden askelikon oppiminen, on voimaannuttavaa ja luo kokijalleen positiivisen vireen pitkäksi aikaa.

Taina on toiminut lukuisissa luottamustoimissa niin paikallisella, alueellisella kuin valtakunnallisellakin tasolla. Knoppi-kouluttajana Taina on ollut koulutuksen alusta alkaen, vuodesta 2000. Tällä hetkellä Taina on Suomen Nuorisoseurojen valtuuston jäsen. 

Taina Salminen on nuorisoseuramme Tl. Koskella vaikuttavin toimija ja on suurelta osin hänen ansiotaan, että meidän seuramme on elinvoimainen, avoin ja kehittyvä. Hän on meille kaikille innoittava ja inspiroiva roolimalli!”, kerrotaan palkintoperusteluissa.

Nuorisoseurat elää ja hengittää vapaaehtoistensa ansiosta. Suomen Nuorisoseurat valitsee vuosittain Vuoden nuorisoseuralaisen, vapaaehtoisen, jonka panos on paikallisella, maakunnallisella tai valtakunnallisella tasolla tärkeää. Tainan osalta se pitää paikkansa kaikilla tasoilla.

Lisätietoja:
Annina Laaksonen
Pääsihteeri
Suomen Nuorisoseurat ry 
annina.laaksonen@nuorisoseurat.fi,
puh. 040 726 7450