Annina Laaksonen Suomen Nuorisoseurojen pääsihteeriksi

Kuvassa Annina Laaksonen

Suomen Nuorisoseurojen pääsihteeriksi on valittu Annina Laaksonen, 37. Savonlinnalaissyntyinen, sittemmin helsinkiläistynyt Laaksonen on koulutukseltaan kulttuurituottaja (YAMK). Hän siirtyy tehtävään Naistenkartano ry:n toiminnanjohtajan paikalta. Sitä ennen hän on työskennellyt mm. Helsingin Diakonissalaitoksen kansalaistoiminnan tuottajana, British Councilin Suomen toimiston Projects & Partnerships Managerina sekä kansainvälisen nuorisojärjestö European Confederation of Youth Clubs (ECYC) pääsihteerinä. Hänellä on myös vankka kulttuuriharrastustausta, varsinkin musiikin ja teatterin saralta. Kulttuurituotannon opintojen lisäksi hän on opiskellut mm. dialogista ja valmentavaa johtamista.

”Olen tosi innoissani siitä, että pääsen luotsaamaan Suomen merkittävintä kulttuurisen nuorisotyön järjestöä. Se on ollut pitkäaikainen haaveeni ja nyt se toteutuu”, Laaksonen kertoo. Hän on erityisen iloinen siitä, että pääsee työskentelemään huippuammattilaisten sekä sitoutuneiden vapaaehtoisten kanssa. Erityisen ilahduttavaa on työskennellä sen eteen, että jokainen nuori voisi löytää kulttuuriharrastuksen sekä sitä kautta myös oman potentiaalinsa.

”Mielestäni kulttuurisen nuorisotyön keskiössä on itse harrastamisen riemun lisäksi se, että se tarjoaa turvallisen tilan itseilmaisulle, yhteisön löytämiselle sekä itsensä kehittämiselle. Olen itse monella tapaa siitä hyvä esimerkki”, Laaksonen pohtii.

”Olemme todella iloisia, että saamme joukkoomme huippuosaajan luotsaamaan järjestöämme. Anninalla on monipuolista kokemusta niin nuorisotyöstä, vapaaehtoistoiminnasta kuin tapahtumien järjestämisestäkin. Nämä ovat kaikki nuorisoseurojen toiminnan ydintä. Anninan kanssa aloitammekin ensitöiksemme suunnittelemaan Nuorisoseurojen 140-vuotisjuhlavuotta, jota vietetään ensi vuonna”, kertoo Suomen Nuorisoseurojen hallituksen puheenjohtaja Ragni Reichardt.

Annina Laaksonen aloittaa tehtävässään 6.4. Hän työskentelee Nuorisoseurojen keskustoimistolla Vantaan Tikkurilassa.

Lisätietoja:
Puheenjohtaja Ragni Reichardt, puh. 044 491 8946
Suomen Nuorisoseurojen pääsihteeri (6.4. alkaen)  Annina Laaksonen, puh. 040 726 7450