Esko Ahoselle kunnallisneuvoksen arvonimi

Tasavallan presidentti on myöntänyt 11.6.2020 Suomen Nuorisoseurat ry:n kunniapuheenjohtaja Esko Ahoselle kunnallisneuvoksen arvonimen.

Esko Ahonen on toiminut nuorisoseuraliikkeessä vuosikymmenien ajan eri tasoilla lukemattomissa luottamustehtävissä. Lisäksi hän on toiminut lukuisissa muissakin järjestöissä erilaisissa luottamustehtävissä paikallisella, alueellisella ja valtakunnallisella tasolla.

Suomen Nuorisoseurat ry;n hallituksen puheenjohtajana hän toimi yhteensä 10 vuoden ajan 2007-2016. Tuona aikana Esko Ahosen johdolla nuorisoseuraliikkeessä tehtiin merkittäviä organisaatiomuutoksia, joilla turvattiin paikallisten seurojen palvelua kaikissa maan osissa. Organisaatiomuutoksessa kaksi valtakunnallista liittoa yhdistettiin menestyksellisesti. Alueelliseen palvelutuotannon turvaamiseksi kehitettiin paikallisten seurojen tarpeista ja toiveista lähtevä malli, jossa alueellista palveluista voi vastata joko piiriyhdistys tai liiton ylläpitämä aluetoimisto.

Ansioistaan nuorisoseuraliikkeessä Esko Ahonen on palkittu järjestön kultaisella ansiomerkillä ja hänet nimettiin 2017 Suomen Nuorisoseurat ry:n kunniapuheenjohtajaksi.

Nykyisin Esko Ahonen toimii Lestijärven kunnanjohtajana.

Aaro Harjulle järjestöneuvoksen arvonimi

Tasavallan presidentti myönsi samassa esittelyssä Aaro Harjulle järjestöneuvoksen arvonimen. Aaro Harju toimi pitkään myös Suomen Nuorisoseurojen pääsihteerinä. Lue nimitysuutinen Kansalaisfoorumin sivuilta.