Iisalmen kulttuuripalkinto Ulmalan nuorisoseuran ohjaajalle

mirjahynynen-markkuryynanen-parnussa-2016

Kuvassa Markku Ryynänen äitinsä Mirja Hynysen kanssa Pärnussa lokakuussa 2016. Kuvaaja Ritva Marin.

Iisalmen kaupungin kulttuuripalkinnon sai tänä vuonna ohjaaja, koreografi Markku Ryynänen Ulmalan nuorisoseurasta. Palkinto luovutettiin Ryynäselle itsenäisyyspäivän juhlassa 6.12. Iisalmen kulttuurikeskuksessa. Esityksen Markusta teki Ylä-Savon Nuorisoseurojen liitto.

Markku Ryynänen on pitkän linjan nuorisoseura-aktiivi. Ulmalan nuorisoseuran verkkosivuilla hän kertoo itsestään seuraavaa:

”Aloitin kansantanssin harrastamisen 4-vuotiaana äitini ohjauksessa. Sittemmin nuorisoseuratoiminta on tullut hyvinkin tutuksi sen lähes kaikilla tasoilla toimien ja edelleen nuorisoseurajärjestö ja sen harrastusryhmät ovat tärkein työnantajani.

Armeijan jälkeen opiskelin vuoden verran eri tanssilajeja Pohjois-Savon kansanopistossa Tanssitaiteenlinjalla ja 1994 aloitin 4-vuotiset opintoni tanssinopettajaksi Oulun konservatoriossa. Valmistuttuani jäin tuntiopettajaksi Oulun konservatorioon sekä OAMK:n tanssinopettajakoulutukseen. Oulusta kotiuduttuani olen toiminut freelance-opettajana ja koreografina useille kansantanssiryhmille eri puolella Suomea.

Olen toiminut myös tanssijana sekä tehnyt koreografioita kuoroille sekä harrastajateattereille sekä toiminut kouluttajana lyhytkursseilla luokanopettajille ja musiikkikasvattajille.

Nykyisin minut tavoittaa parhaiten Ulmalan tanssisalilta iltaisin ja viikonloppuisin.”