Jutajaiset käynnistyivät Vuoden kansantanssiyhtyeiden konsertilla

Pohjoisen folk-festivaali Jutajaiset käynnistyi tänään Rovaniemellä Vuoden kansantanssiyhtye Siepakoiden ja edellisen VKY:n Polokkareiden yhteiskonsertilla. Suomen kovimmat kansantanssiryhmät pääsivät esiintymään lähes täydelle Korundin katsomolle.

”Kyllä pohjoinen dimensio on folkissa todella väkevä”, lausui tapahtuman johtaja Paula Kähkönen avajaissanoissa. Rovaniemen kaupungin tervehdyksen toi palvelualuepäällikkö Merja Tervo.

Konsertin ensimmäinen puoliaika oli taattua oululaista Polokkari-laatua – tanssijoiden energia täytti Korundin lavan. Toisella puoliajalla Rovaniemen omat nuoret, Siepakoiden Edustus tanssivat  katsojien sydämiin.

Ilta jatkuu Kauppayhtiöllä kuplettien, Siepakoiden bändi KAJEAn ja Enkelin sävelin. Lauantaina vuorossa on erilaista kansanperinneohjelmaa Hostel Cafe Kodissa, illalla Soittajan kaipuu -konsertti Korundilla ja ilta jatkuu taas Kauppayhtiöllä. Sunnuntaina vuorossa on Lasten Jutajaiset nuorisokeskus Mondella, Jutajaiset-messu ja kahvia ja maakuntalauluja seurakuntakeskuksessa.