Kiitos, kun olet mukana ja tekemisen riemua vuoteen 2018!

Nuorisoseuroilla menee hyvin. Kulunut vuosi on monella tapaa näyttänyt, että yhteinen järjestömme elää ajassa. Yhä useampi löytää nuorisoseurojen toiminnasta mieluisan paikan toteuttaa itseään hyvien harrastusten parissa. Tekemisen riemua ja onnistumisen esimerkkejä löytyy toiminnan kaikilta tasoilta.

Vuoden aikana on uutisoitu siitä, kuinka seuroihin on perustettu ennätysmäärä uusia harrastusryhmiä. Meillä on piirijärjestöjä, joiden jäsenmäärä on kasvu-uralla. Niin paikalliset seurat kuin liittokin ovat olleet avaamassa uudenlaisia kumppanuuksia.  Vahvat toimintakonseptit ja ennakkoluulottomat ideat ovat synnyttäneet positiivista nostetta, joka vie meitä yhdessä eteenpäin.

Olemme mukana luomassa uutta ja kehittämässä vanhaa. Mikkeliin nousee Suomen suurin seurantalo – Saimaa Stadiumi. Monille harrastajille tuttu Nuori Kulttuuri –toiminta on opetus- ja kulttuuriministeriön päätöksellä siirtynyt nuorisoseurojen toteutettavaksi ja me jatkamme sen kehittämistä yhdessä vahvojen yhteistyökumppaneiden kanssa.

Itsenäisyyden juhlavuosi hankkeineen on avannut uusia ovia nuorten omaehtoiselle toiminnalle ja tekemiselle. Olemme liittona olleet opetus- ja kulttuuriministerin työryhmässä kehittämässä harrastustakuuta ja pääministeri on kutsunut meidät kertomaan näkemyksemme siitä, mitkä ovat Suomen keskeiset kysymykset 2020-luvulla.
Parasta on kuitenkin se, että toimintamme houkuttelee koko ajan mukaan lisää nuoria.  Marraskuun puolivälissä pidetty valtuuston kokous näytti, kuinka myös järjestön johtoon astuu aktiivisia nuoria ja kuinka nuorten vaikuttajaryhmät ovat aktiivisia toiminnan kehittäjiä. Uuden hallituksen keski-ikä, 32 vuotta, taitaa olla lähihistorian nuorin.  Tämän porukan kanssa on hyvä jatkaa eteenpäin.

Kaikki tämä kehitys ja positiivinen vire lähtee liikkeelle teistä – harrastajista, luottamushenkilöistä ja seurojen aktiiveista sekä yhteistyökumppaneista ja työntekijöistä.  Haluan omasta puolestani kiittää teitä kaikkia.  Järjestössä toiminta on aina tekijöidensä näköistä ja nuorisoseuratoiminta näyttää nyt aktiiviselta, iloiselta ja tulevaisuuteen suuntautuneelta.

Kiitos kuluneesta vuodesta ja tekemisen riemua vuoteen 2018!