Nuori2017

Nuorisoseurat on näkyvästi mukana nuoriso- ja kasvatusalan suurimmassa ammattilaistapahtumassa 27.-29.3. Tampereella. 

Tälle sivulle on koottu lisätietoa niistä sisällöistä, joita esittelemme tapahtumassa. Lue lisää, äläkä epäröi olla yhteydessä! 

Hyvä ohjaaja​

Hyvä ohjaaja on nuorisoseuratoiminnan ja kaiken nuorisotyön ytimessä. Nuorisoseurojen vahvuuksia ovat kulttuurinen harrastustoiminta, osallisuus ja ohjaajakoulutus. Tuomme näitä teemoja esiin tapahtumassa messupisteellämme sekä vetämässämme työpajassa. Hyvä ohjaaja -teema näkyy muun muassa kaikille osallistujille jaettavassa tapahtumakassissa.  

Osallisuuden työkalupakki

​Nuorisoseurat järjestää maanantaina 27.3. kello 14-15:15 Osallisuuden työkalupakki -työpajan.

Työskentelitpä kunnassa, järjestössä tai seurakunnassa ja olipa kohderyhmäsi lapsia, nuoria tai aikuisia, tämä työpaja on tarkoitettu sinulle. Tule kuulemaan Nuorisoseurojen kokemuksia osallisuudesta ja osallistavista menetelmistä käytännössä eri ikäisten toimijoiden kanssa. Tule rakentamaan omaan työhösi osallisuuden portaat.  

Haluatko toteuttaa osallisuuden työkalupakki –seminaarin omassa työyhteisössäsi?
Ota yhteyttä, niin suunnitellaan ja tehdään se yhdessä: 
Iija Filén, iija.filen@nuorisoseurat.fi tai 045 633 6944

 *  *  * 

Luova lava lapsille

Luova lava -toiminta on Nuorisoseurojen esittävien taiteiden leiri- ja kerhotoimintaa, jossa sisältönä on pääosin teatteri, tanssi ja musiikki. Lasten oma luovuus ja osallisuus ovat keskeisiä toiminnan elementtejä. Luova lava on matalan kynnyksen taidetoimintaa – osallistujilla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta taiteen harrastamisesta.

Luova lava -toiminta työllistää vuosittain noin sata nuorta vastuuohjaajaa, ohjaajaa tai apuohjaajaa.

Lue lisää...

Haluatko toteuttaa Luova lava lapsille -toimintaa omassa kunnassasi?
Ota yhteyttä, niin suunnitellaan ja toteutetaan toimintaa yhdessä:
Pasi Saarinen, pasi.saarinen@nuorisoseurat.fi tai 050 408 0366 

 *  *  * 

Aineistot ohjaajille

Tempoa tenaviin ®
Tempoa Tenaviin -musiikkiliikunta on iloinen vanhemman ja taaperon yhteinen harrastus. Ohjaajakoulutukset soveltuvat musiikkiliikuntaryhmien ohjaamisesta kiinnostuneille tai lasten ohjaustyössä toimiville.
Lue lisää...

Vauvasirkus
Vauvasirkus on hauska vauvan ja vanhemman yhteinen harrastus. Ryhmässä temppuillaan ja tasapainoillaan akrobatian keinoin. Nuorisoseurat järjestää vauvasirkusohjaajakoulutuksia vuosittain.
Lue lisää...

WhatsUpp?
Nuorisoseurat järjesti WhatsUpp? -nuorten näytelmäkirjoituskilpailun. Teksteistä kuusi parasta pääsi hiontavaiheeseen ja koottin yksiin kansiin. Näytelmät ovat vapaasti käytettävissä nuorisoseurojen jäsenteattereille sekä oppilaitoksille vuoden 2017 loppuun.
Lue lisää...

Kerho-ohjelmat ja ohjaajan työkalupakki
Nuorisoseurat tuottaa joka kevät ja syksy kerho-ohjelman, joka on vapaasti ladattavissa verkkosivuilta. Ohjaajan työkalupakista löytyy myös leikkiopas, tarpeellisia toimintapohjia, vinkkejä osallisuuteen ja paljon muuta!
Lue lisää...

Kiinnostuitko?

Ole rohkeasti yhteydessä, mikäli haluat toteuttaa kulttuurisen nuorisotyön koulutuksia tai työpajoja omassa työyhteisössäsi tai kunnassasi:
Pasi Saarinen, pasi.saarinen@nuorisoseurat.fi tai 050 408 0366