Vuoden nuorisoseura 2017: Ristiinan nuorisoseura ja Tuuva Teatteri

Suomen Nuorisoseurat on nimennyt Vuoden Nuorisoseuraksi 2017 Ristiinan nuorisoseuran. Kunnianosoitus on korkein, jonka seura voi nuorisoseuraliikkeessä saada. Tittelistä kisasi neljä erittäin aktiivista ja laadukasta seuraa. Tunnustuksen saajaksi valittu yli satavuotias Ristiinan nuorisoseura vakuutti hallituksen toiminnan kehittämisellä ja yhteistyöllä.

”Olemme mykistyneitä valinnasta vuoden nuorisoseuraksi!” iloitsee Ristiinan nuorisoseuran puheenjohtaja Tanja Puustinen-Kiljunen. ”Seuramme on uutterasti kehittänyt toimintaa eteenpäin, ja nyt toimintamme on huomattu valtakunnallisesti. Suomen Vuoden Nuorisoseura 2017 on tunnustus, joka seurassamme arvotetaan todella korkealla. Työmme on huomattu ja haluamme jatkossakin viitoittaa tietä nuorisoseuratoiminnalle, jossa yhdessätekeminen ja yhteisöllisyys nostavat päätään entistä vahvemmin.”

”Vuoden nuorisoseuran valinta oli vaikea!”, kommentoi Suomen Nuorisoseurojen hallituksen puheenjohtaja Ragni Reichardt. ”Ristiinan nuorisoseura on kuitenkin onnistunut monessa. Se on pystynyt käynnistämään lapsille harrastustoimintaa ja tekemään seurarajat ylittävää yhteistyötä. Seuralla on suuri halu tarjota toimintaa kaikille halukkaille omalla paikkakunnallaan rikastuttaen Ristiinan alueen kulttuuritarjontaa.”

Ristiinan nuorisoseuran Tuuva Teatteri tekee joka vuosi kesäteatteriesityksen Linnankorvan teatteriin ja on ollut aktiivisesti mukana uusimassa teatterin tiloja. Lisäksi vuonna 2016 oli yksi aikuisten talvinäytelmä ja yksi lastennäytelmä. Etelä-Savon Tekemisen riemua -hankkeen aikana seurassa käynnistyi lasten ja nuorten teatterikerhotoiminta, jota on jatkettu hankkeen päätyttyä.

Tänä vuonna, Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi, yhdistävät Ristiinan, Pertunmaan ja Suomenniemen Nuorisoseurat voimansa ja valmistavat Linnankorvan kesäteatteriin Tukkijoella-esityksen. Yhteisprojektia johtaa Ristiinan Nuorisoseura.

Vuoden nuorisoseura valitaan toiminnan laadun ja laajuuden perusteella kiinnittäen huomiota erityisesti lapsiin ja nuoriin. Toiminnassa on näyttävä Nuorisoseurojen arvot osallisuus, yhteisöllisyys ja yhdenvertaisuus. Seuran merkittävyys omalla alueella ja innovatiivisuus otetaan myös huomioon päätöstä tehdessä.

Suomen Nuorisoseurojen hallitus nimeää vuosittain Vuoden Nuorisoseuran, joka julkistetaan Marian päivänä valtakunnallisessa nuorisoseurapäivän pääjuhlassa. Nuorisoseurapäivän pääjuhlan järjestää edellisenä vuonna valittu Vuoden Nuorisoseura eli tänä vuonna Sirkus Taika-Aika Rovaniemeltä.

Tässä sosiaalisessa mediassa kerättyjä kommentteja Ristiinan nuorisoseurasta:

”Ristiinassa tekemisen meininki, huippu porukka ja osuvaa huumoria/suuria tunteita!”

”Ristiinan nuorisoseura – hulvatonta menoa ja tekemisen meininkiä” ❤️

”Edelläkävijä nuorisoseurojen yhteistyökuvioiden luomisessa. Siitä todisteena kolmen nuorisoseuran yhteistyöprojekti Tukkijoella kesällä 2017”

”Ristiina, järjestää joka kesä mahtavan hienon elämyksen ?? Katsomoon asti välittyy hyvä henki.”

”Ristiina, sitä oikeaa kesäteatteria täysille katsomoille.”

”Ristiina ? pienen paikkakunnan seura, joka kuitenkin toimii suuresti”

”Siellä on menoa ja meininkiä.”

Ristiinan nuorisoseura!  ❤ Järjestävät tärkeää itseilmaisua tukevaa tekemistä lapsille ja nuorille, sekä monipuolistavat koko seudulle tärkeää kulttuuritarjontaa. Ennaltaehkäisevät samalla syrjäseutujen syrjäytymistä ja siitä seuraavia ongelmia.

Tuuva-teatterin kesäteatteri on kesän ykkösjuttuja. Ikinä, kun olen käynyt katsomassa, ei ole tarvinnut tylsistyneesti edes vilkaista kelloa.

Ristiina, koska Ristiinan NS on viime vuosina kehittynyt huimasti! Lasten- ja nuortenteatteria, talviteatteria sekä kesäteatteria.. Todella paljon tarjontaa yhdeltä pikku paikkakunnalta, ja nyt iso prokkis meneillään Suomen juhlavuoden kunniaksi! Huiput tyypit toiminnan takana ja mahtava yhteishenki.

”Ristiina  ❤ Vuonna 1910 perustettu seura on onnistunut uusiutumaan, kehittymään ja houkuttelemaan yhä uusia harrastajia joukkoihinsa. Tarjosi teatteriharrastamisen mahdollisuuden pikkupaikkakunnan nuorellle 1970-luvulla, mistä olen hyvin kiitollinen edelleen. Ja pystyy tekemään sitä nykyaikaisissa puitteissa edelleen!”

Ristiina. Kesäteatteri on jokavuotinen ”must”. Sopii aina koko perheelle ja lapsia myös näyttämöllä.

”Ristiinan Nuorisoseura  🙂 Nuorena koettu hienoja hetkiä teatteriharrastuksen parissa 1970-luvulla! Nuorisoseura antoi paikan toteuttaa ja kehittää itseään, nuorisotyötä parhaimmillaan! Siitä tie vei opiskelemaan Paukkulaan ja sillä työuralla olen edelleen. Ilolla olen seurannut kehitystä vuosien varrella ja seura antaa edelleen hyvän kasvupaikan paikkakunnan nuorille turvallisten aikuisten seurassa.”