Nuorisoseurajärjestö tuo Nuori Kulttuuri Sounds -tapahtuman Mikkeliin vuonna 2018

Tuhansia nuoria kolmen vuoden välein keräävä Nuori Kulttuuri SOUNDS järjestetään ensi vuonna 25.-27.5.2018 Mikkelissä. Nuorisoseurajärjestön toteutettavaksi siirtynyt toiminta viedään ”Suomen suurimpaan nuorisoseurantaloon”, ensi vuonna ovensa avaavaan Saimaa Stadiumiin.

Nuori Kulttuuri järjestää vuosittain nuorten taidetapahtumien paketin. Yhteistyökumppanien kanssa toteutettavat alueelliset tapahtumat ovat avoimia kaikille 10-20 -vuotiaiden nuorten ryhmille, ja osa ryhmistä valitaan esiintymään valtakunnalliseen tapahtumaan. Lajit ovat vuorovuosin tanssi (Moves), musiikki (Sounds) ja teatteri (Teatris), joista vuonna 2018 vuorossa on musiikkitapahtuma ja -katselmus Sounds.

Mikä Sounds?

Sounds-tapahtuma rakentuu nuorten esiintymisistä, ammattilasten palautteista, vertaispalautteista ja työpajoista. Mikkeliin odotetaan ensi kevääksi noin 1500 nuorta osallistujaa. Tapahtumasta odotetaan koko kaupungissa näkyvää yhteisöllistä, ja paikallisia nuoria osallistavaa nuorten viikonloppua. Kun alueelliset tapahtumat lasketaan mukaan, SOUNDS tavoittaa tuhansia nuoria, nuorisotyön ammattilaisia, nuorten vanhempia sekä oppilaitosten edustajia.

”Musiikin saaminen yleisön kuunteluun on nykyään helpompaa kuin koskaan”, kommentoi Nuori Kulttuuri -toiminnasta vastaava Pasi Saarinen. ”Sounds-tapahtuma tarjoaa kuitenkin aluetapahtumineen massiivisen määrä live-esiintymispaikkoja ja mahdollisuuden välittömään kohtaamiseen. Haluamme antaa entistä enemmän painoarvoa paitsi esiintymiskokemuksille myös vertaispalautteelle ja työpajoille.”

Tapahtumapaikaksi uusi Saimaa Stadiumi

Valtakunnallinen Nuori Kulttuuri SOUNDS järjestetään Mikkelissä, ovensa ensi keväänä avaavassa Saimaa Stadiumissa. Nuorisoseurajärjestön omistama Suomen Nuoriso-opisto on yksi Saimaa Stadiumin osakkaista. Kyse on ensimmäisestä valtakunnallisesta kulttuuritapahtumasta, joka järjestetään uudessa Saimaa Stadiumissa.

”Saimaa Stadiumi on Suomen suurin nuorisoseurantalo”, sanoo Suomen Nuorisoseurojen pääsihteeri ja Saimaa Stadiumin hallituksen jäsen Antti Kalliomaa.  ”Seurantalot ovat perinteisesti koonneet lähiyhteisön harrastamaan, liikkumaan ja oppimaan yhdessä. Haluamme nähdä Saimaa Stadiumin samanlaisena yhteisöllisenä areenana, joka kokoaa eri-ikäiset toimijat yhteen harrastusalasta riippumatta.  Tämä nuorten kulttuuritapahtuma avaa Stadiumin hienosti Mikkelin seudun nuorille ja lapsiperheille.  Samalla valtakunnallinen tapahtuma tuo hienosti näkyvyyttä vasta avatulle Stadiumille.”