Nuorisoseurat mukana kiusaamista vastaan: näe Santeri-lyhytelokuva ilmaiseksi Lahden Kino Iiriksessä

Lahtelainen 20-minuuttinen kiusaamisen vastainen lyhytelokuva SANTERI on esitettävänä Kino Iiriksessä kesäkuussa. Santeri on toisenlainen supersankaritarina. Se on tarina kiusatun ihmisen haaveesta olla jotain muuta kuin on. Näytöksiä Santerista Kino Iiriksessä (Saimaankatu 12) su 11.6. klo 15.00, ti 13.6. klo 17.30, sekä to 15.6 klo 17.30. Näytöksiin on vapaa pääsy! 

”Elokuvan tarkoitus on herättää katsoja ajattelemaan kiusaamisen seurauksia. Emme siis kerro opettavaista selviytymistarinaa, vaan elokuvan tarkoituksena on päinvastoin kohdistaa viesti itse kiusaajalle — pienillä sanoilla ja teoilla voi olla suuret seuraukset”, kertoo ohjaaja Jarkko Felin.

Elokuva on toteutettu lahtelaisin voimin ja sen on tuottanut yhteistyössä Tuotantoyhtiö Kaarimedia Oy, sekä Ajkmedia Oy. Elokuva kuvattiin Lahdessa, Helsingissä ja Orimattilassa. Pääosissa nähdään Väinö Weckström, Hannele Lauri ja Timo Liuski.

”Nuorisoseurat halusi lähteä mukaan elokuvahankkeeseen ja elokuvan levittämiseen, sillä teema on erittäin tärkeä. Me teemme omalta osaltamme työtä sen eteen, että harrastustoiminta olisi aina kiusaamisesta ja syrjinnästä vapaata”, kommentoi Suomen Nuorisoseurojen pääsihteer Antti Kalliomaa.

Katso elokuvan traileri: https://vimeo.com/202726205

Yhteistyökumppaneina elokuvassa olivat: Padasjoen Säästöpankkisäätiö, Kustannusosakeyhtiö Tammi, Kustannusosakeyhtiö Otava, Parasta Lapsille ry, Ei Kiusata ry, Älä Kiusaa Mua ry, sekä Suomen Nuorisoseurat.