RääkkyLAN kerää pelaajia kuuden kunnan alueelta

Rasivaaran nuorisoseurantalolla Pohjois-Karjalassa Rääkkylässä valot sammuvat ja tietokoneiden näytöt valaisevat salia. On aika kolmansien lanien.

Tapahtumaa on järjestetty yhdessä Rasivaaran Nuorisoseuran, Rääkkylän 4H- yhdistyksen, Rasivaaran kyläyhdistysksen ja Valopiuha eli Pohjois-Karjalan tietoverkko-osuuskunnan kanssa.

”Ensimmäiset lanit pidettiin tammikuussa 2016, toisen kerran saman vuoden lokakuussa ja viimeisin eli kolmas kerta oli nyt maaliskuussa. Kymmenisen vuotta sitten on pidetty kyllä pienempiä laneja, mutta nämä ovat ymmärtääkseni olleet melko pienen sisäpiirin juttu. Tilausta tapahtumalle on. Moni toivoisi seuraavia laneja jo mahdollisimman pian, ja itse olisin kyllä valmis kokeilemaan tapahtumaa kesälläkin. Kesällä on kuitenkin sen verran muuta toimintaa järjestöillä, ettei talkoolaiset taida ehtiä”, sanoo Rasivaaran Nuorisoseuran sihteeri ja tapahtuman puuhamies Tommi Sallinen.

Tapahtuman yhteyteen on pyritty tekemään jonkinlainen kaikille avoin tilaisuus, jossa yleisöllä on ollut mahdollisuus tutustua lanikulttuuriin ja muuta ohjelmaa. Toisella kerralla paikalla oli PahaLapsi-tubettaja ja viimeksi tapahtuman yhteyteen järjestettiin tilaisuus, jossa esiteltiin mm. nykyteknologian mahdollisuuksia.

”Ensimmäisellä kerralla varsinaisia pelaajia oli noin 25. Toisella kerralla pelaajia oli 29 ja kolmannella 31, joten hienoista kasvua on ollut koko ajan”, sanoo Tommi.

Osa toivoisi tapahtumasta myös kahden yön mittaista, mutta olemme tulleet siihen tulokseen, että pelaajien nukkumisen (tai siis nukkumattomuuden) takia tämä ei kannata.

”Tai sitten pitäisi nukuttaa porukka pakolla jossain vaiheessa muutamiksi tunneiksi”, Tommi toteaa.

Rasivaaran Nuorisoseura on saanut lanien myötä julkisuutta ja näkyvyyttä varsinkin lähialueilla.  Tapahtumaan osallistutaan yli kuntarajojen. Rääkkylästä, Kiteeltä, Tohmajärveltä, Liperistä, Kesälahdesta ja jopa Etelä-Karjalan puolelta Parikkalasta.