Nuorisoseurojen henkilöstö opintovierailulla Belgiassa 26.–29.9.

Nuorisoseurantyöntekijäitä Belgian vierailulla

Nuorisoseurojen aluetoimistojen ja keskusseurojen, eri hankkeiden, Pispalan Sottiisin tapahtumatoimiston, liiton hallinnon sekä Nuori Kulttuuri -tiimin väkeä on tällä viikolla tutustumassa belgialaiseen nuorisotyön kenttään. Vierailua isännöi Formaat, joka on yksi flaaminkielisen Belgian suurimmista nuorisotyön järjestöistä. 28 nuorisoseurajärjestössä työskentelevää henkilöä osallistuu yhteistyössä suunniteltuun vierailuun, jossa vierailukohteet sijaitsevat Antwerpenissa ja Gentissä. Opintomatka toteutetaan EU:n nuoriso-ohjelma Erasmus +:n rahoituksen turvin.

Vierailu sisältää mm. paikallisiin nuorisotaloihin, tapahtumiin ja digitaaliseen nuorisotyöhön tutustumista. Ohjelmassa on luvassa myös suomalaisten ja belgialaisten kesken yhteistä työskentelyä, jossa aiheena ovat mm. vaikuttajaviestintä, yhteistyö vapaaehtoisten kanssa, toiminnan rahoitus sekä työntekijöiden ja vapaaehtoisten hyvinvointi.

”Vierailun suunnittelu alkoi jo tammikuun lopussa, ja olen todella vaikuttunut siitä, miten paljon Formaatin väki on satsannut vierailukohteiden miettimiseen sekä yhteiseen ohjelmaamme”, toteaa Suomen Nuorisoseurojen pääsihteeri Annina Laaksonen.

Laaksonen jatkaa, että vaikka Formaatissa ja Nuorisoseurajärjestössä on paljon eroavaisuuksia, on myös todella paljon yhteistä rajapintaa. ”Formaatin kaikki jäsenjärjestöt toimivat käytännössä vapaaehtoisvoimin, ja toiminta rakentuu nuorista ja vapaaehtoisista lähtien sekä luonnollisesti paikalliset realiteetit huomioiden.”

Yhteistyötä Formaatin kanssa on tarkoitus jatkaa yhteisen ohjaajakoulutushankkeen myötä, mikäli siihen saadaan rahoitusta. Tuoreen nuorisoseurastrategian mukaisesti kansainvälisen yhteistyön tavoitteena on tuoda lisäarvoa sille työlle, mitä teemme Suomessa.

Lisätietoja:
pääsihteeri Annina Laaksonen
annina.laaksonen@nuorisoseurat.fi tai puh. 040 726 7450

Paikallisilla nuorisoseuroilla on myös mahdollisuus hyödyntää Erasmus + ja Eurooppalaiset Solidaarisuusjoukot (ESC) -rahoitusta omassa toiminnassaan. Lisätietoa rahoitusmahdollisuuksista saa joko kehittämispäällikkö Henna Liiri-Turuselta (henna.liiri-turunen@nuorisoseurat.fi) tai hanke- ja kumppanuuspäällikkö Riina Kylmälahdelta (riina.kylmalahti@nuorisoseurat.fi).