Nuorisoseurojen kultainen ansiomerkki Petri Hopulle

Filosofian tohtori, Tanssintutkimuksen dosentti Petri Hopulle on myönnetty Suomen Nuorisoseurojen kultainen ansiomerkki tunnustuksena Suomen Nuorisoseuroissa tehdystä merkittävästä kulttuurisesta nuorisotyöstä.

Petri Hoppu on ollut kansantanssin harrastaja kotiseurassaan Kanta-Teiskon Nuorisoseurassa jo 80-luvun alusta. Petri tunnetaan innostavana kouluttajana ja innovatiivisena tekijänä ja keskustelijana.

Hän onkin toiminut useissa seuroissa kansantanssin ohjaajana ja kouluttajana sekä alueellisilla että valtakunnallisilla kursseilla. Petrillä on ollut Nuorisoseuroissa lukuisia järjestöllisiä luottamustehtäviä. Hän on ollut muun muassa Hämeen Kalevan nuorten puheenjohtaja ja Hämeen Nuorisoseurojen liiton puheenjohtajana. Pispalan Sottiisin ohjelmatoimikunnan jäsen Petri on ollut jo 90 luvulta alkaen. Kansantanssin johtavana tutkijana Suomessa hän toimii aktiivisesti kansainvälisessä tanssin tutkijoiden verkostossa ja oli 2000-luvulla myös Valtion tanssitaidetoimikunnan jäsen. Petri on ollut perustamassa kansantanssin tanssijakoulutusta Tampereen konservatorioon ja julkaissut useita artikkeleita sekä tieteellisissä julkaisuissa että tanssin alan julkaisuissa. Tällä hetkellä toimii yliopettajana OAMK:n tanssinopettajakoulutuksessa.