Pispalan Sottiisin pääjuhla valittiin Vuoden 2016 tanssiteoksi

Pispalan Sottiisin pääjuhla ”Riemua! – Hyppyä ja hypetystä 150-vuotta!” on valittu vuoden 2016 tanssiteoksi. Ehdotuksissa tapahtumaa kuvattiin kautta aikojen parhaaksi kansantanssin ja -musiikin spektaakkeliksi. Eri-ikäiset tanssijat kokoontuivat paikalle maan eri kolkilta ja yhdistivät ryhmissä harjoitellut tanssit saumattomaksi kokonaisuudeksi. Se oli historiallinen suurvoitto, jossa rohkeat valinnat ja yhteistyö superosaajien kesken sai aikaan huikean lopputuloksen.

Riemua! -teosta luonnehdittiin monipuoliseksi ja ammattitaidolla kootuksi kokonaisuudeksi, jossa perinne tuli eläväksi, ja joka tarjosi niin tekijöilleen kuin yleisölleen hienon elämyksen.

Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa nähdyssä Pispalan Sottiisin pääjuhlassa oli mukana 1000 tanssijaa, 100 soittajaa ja 10 näyttelijää. ”Riemua! – Hyppyä ja hypetystä 150-vuotta”oli tanssijoiden, muusikoiden ja näyttelijöiden yhdessä rakentama huikea näytös täynnä ennennäkemätöntä ilottelua Suomen kansan tanssiperinteestä. Katso täältä video!

Palkinto julkistettiin Folklandia-gaalassa 13.1.2017.