Siepakoiden ”äiti”Anitta Ylitörmänen on vuoden nuorisoseuralainen 2017

Su 26.3.2017

Toisen kerran Suomen Nuorisoseuroissa jaettava valtakunnallinen Vuoden nuorisoseuralainen -tunnustuspalkinto menee pitkän linjan toimijalle, Anitta Ylitörmäselle. Vapaaehtoistyöstä annettava tunnustus jaetaan sunnuntaina 26.3. Sirkus Taika-Ajan Nuorisoseurajuhlassa Rovaniemellä.


”Tämä nainen ei pelkää ottaa haasteita vastaan. Hän pystyy ratkomaan pienimmätkin ongelmat aina. Anittaan luottaa koko seura. Anitta on omiensa puolta pitävä huolehtija, sitoutunut nuorisoseuralainen, kaikkien tuntema talkooihminen ja järjestysmies”. näin kuvailevat palkitsemisehdotuksen tekijät Anittaa.

Rovaniemeläinen terveydenhoitaja Anitta Ylitörmänen on toiminut Saarenkylän Nuorisoseurojen Siepakat ry:n puheenjohtajana ja talkoovastaavana viimeisen kahdeksan vuoden ajan. Lisäksi hän on toiminut Lapin Nuorison liiton puheenjohtaja vuodesta 2016 ja sitä ennen hallituksen jäsenenä vuosina 2004–2015. Anitta on ollut myös Suomen Nuorisoseurat ry:n valtuuston varajäsen vuosina 2012–2015 ja valtuuston jäsen vuosina 2006–2012. Pitkän järjestöllisen työn lisäksi Anittalla on kansantanssikärpäsen purema ja hän tanssii Siepakoitten Fossiilit -ryhmässä.

Anitta on Siepakoiden sydän, ja äiti, jota ilman ei monikaan homma toimisi. Hänellä on kyky saada ihmiset innostumaan asioista ja Anittan rautainen ammattitaitonsa näkyy kaikessa. Hän on ilopilleri ja tehopakkaus. Matkat ilman Anittaa ovat kuin sydämestä puuttuisi palanen. Seurallinen, toimelias, huumorintajuinen, ymmärtäväinen, luova, rakastava, nainen isolla sykkeellä kuvaavat Anittaa parhaiten.

Vapaaehtoistoiminta ja talkootyö ovat nuorisoseuratyön selkäranka. Ne ovat merkittävässä roolissa jokaisessa nuorisoseurassa. Vuoden nuorisoseuralainen nimitys annetaan pyyteettömästä työstä nuorisoseuratoiminnan hyväksi. Palkinnon luovuttavat Suomen Nuorisoseurojen puheenjohtaja Ragni Reichardt ja pääsihteeri Antti Kalliomaa.
Lisätietoja: Antti Kalliomaa, pääsihteeri, puh. 040 547 7157, antti.kalliomaa(at)nuorisoseurat.fi

Suomen Nuorisoseurat on Suomen merkittävin kulttuurisen lapsi- ja nuorisotyön toimija. Se tarjoaa laadukkaita kulttuuri- ja liikuntaharrastuksia kaikenikäisille. Nuorisoseuroissa jokaisella lapsella, nuorella ja aikuisella on mahdollisuus kasvaa aktiivisen yhteisön jäsenenä ja kokea tekemisen riemua!

Avainsanat
vapaaehtoistyö, nuorisoseura, suomen nuorisoseurat, vuoden nuorisoseuralainen, vapaaehtoinen, siepakat, sirkustaika-aika.