Suomen Nuorisoseurat mukaan Hyvin sanottu -hankkeeseen

Ihmisiä keskustelemassa pöydän ääressä.

Suomen Nuorisoseurat on mukana Ylen ja Erätauko-säätiön koordinoimassa Hyvin sanottu -hankkeessa. Se on viisivuotinen hanke (2021–2026), johon on kutsuttu yhteistyökumppaneiksi erilaisia toimijoita. Mukana on kansallisia, kansainvälisiä ja paikallisia toimijoita sekä yksityishenkilöitä. Hanke näkyy eri kanavilla, kuten radiossa, televisiossa, verkossa, sosiaalisessa mediassa sekä toiminnallisesti esimerkiksi eri tilaisuuksissa ja tapahtumissa. Mukana on Nuorisoseurojen lisäksi muun muassa Suomen Partiolaiset, Eduskunta, Sitra, Helsingin yliopisto, Kirkkohallitus, Lahden kaupunki, Maaseudun sivistysliitto, Opetushallitus, Poliisihallitus, Suomen Palloliitto, WSOY sekä lukuisia muita yhteiskunnan eri alueiden toimijoita.

Hankkeen tavoitteena on kohottaa keskustelukulttuurin tasoa yhdessä ja innostaa ihmisiä mukaan toisiamme kunnioittavaan, erilaisia näkemyksiä arvostavaan keskusteluun. Me hankkeessa mukana olevat tahot haluamme luoda turvallisia paikkoja keskustelulle ja pyrimme siihen, että keskusteluun osallistuminen olisi kaikille suomalaisille mielekkäämpää.

”Nuorisoseurat lähtee mukaan hankkeeseen ensi vuonna juhlittavan 140-vuotisjuhlavuotemme siivittämänä. Suomen vanhimpana nuorisojärjestönä pidämme erityisen tärkeänä rakentavan vuoropuhelun merkitystä yhteiskunnassamme. Haluamme edistää sitä, että jokaisella ihmisellä olisi joku, jonka kanssa keskustella ja joku, joka kuuntelee. Vain yhteistä ymmärrystä lisäämällä voimme aidosti toimia yhteisöllisesti”, toteaa Suomen Nuorisoseurojen pääsihteeri Annina Laaksonen.

Juhlavuonna yhteiskunnallisen keskustelun tempauksia ovat muun muassa Porissa Nuori Kulttuuri -festivaalin ohessa toukokuun lopussa järjestettävä Nuori Talks! -keskustelutapahtuma sekä Tulevaisuusfoorumi, joka järjestetään Nuorisoseurakokouksen yhteydessä lokakuussa Lahdessa. Lisäksi tarjoamme alueellisia ja paikallisia keskustelun paikkoja pitkin vuotta. Myös Nuoret Vaikuttajat -ryhmä on isossa roolissa rakentavan yhteiskunnallisen keskustelun toimijana järjestössämme.

Tällä alkavalla viikolla Yle julkaisee useita rakentavaa yhteiskunnallista keskustelua käsittelevää juttua, joten kannattaa pysytellä kuulolla! Tästä linkistä voit lukea jo ensimmäisen.

Lisätietoja:
Pääsihteeri Annina Laaksonen
annina.laaksonen@nuorisoseurat.fi
040 726 7450