Tanssija, ohjaaja ja opettaja – jaa tanssivariaatiosi kansanomaisten paritanssien variaatiopankkiin!

Tanssinopettajat AMK Jutta Wrangén ja Paula Kettu ovat luomassa variaatiopankkia uudemmista kansanomaisista paritansseista, joita on tanssittu, tai jotka ovat syntyneet vuosien 2000- 2020 välillä.  Ohjeet kirjoitetaan kaikkien käyttöön eri alueilla, ryhmissä, opettajien tai tanssijoiden toimesta syntyneistä variaatioista. Kirjallisen aineiston lisäksi osa materiaalista halutaan tallentaa visuaaliseksi elävöittääkseen sitä.

Wrangén ja Kettu kertovat työstään:

Opiskelemme  Oulun ammattikorkeakoulussa YAMK -tutkinnossa Taiteen tekijä ja kehittäjä -suuntautumisvaihtoehdossa. Tulemme käyttämään materiaalia myös osana opinnäytetyötämme, jossa tutkitaan mitkä ovat 2000- 2020- lukujen kansanomaisille paritansseille tunnusomaisia piirteitä ja kuinka niitä toteutetaan. Selvitämme myös mitkä asiat ovat vaikuttaneet variaatioiden elinkaareen ja niiden kestävyyteen. ”

Millaisia variaatioita sinä olet tanssinut, oppinut, käyttänyt, kokenut? Etsimme siis konkreettisia kansanomaisten paritanssien variaatioita. Voit lähettää lyhyenkin pätkän, esimerkiksi yhden sottiisin variaation videona tai linkkinä sähköpostilla wrakettu@gmail.com tai WhatsAppiin p. 0405320238/ Jutta Wrangén

Mikäli haluat, voi lähettää myös variaation/ variaatiot kirjoitetussa muodossa.

Lähettäessäsi mainitsethan alla olevat tiedot, kiitos!

  • Missä olet variaation oppinut tai sitä tanssinut?
  • Kuka variaation on keksinyt/ keneltä olet sen oppinut?
  • Muistatko milloin tanssit variaatiota ensimmäistä kertaa?

Yhteydenottojanne toivotaan 20.12.2020 mennessä.

Parhaat kiitokset jo etukäteen. Tehdään yhdessä värikäs, monipuolinen ja inspiroiva variaatioiden kokoelma!

Nuoret tanssivat parin kanssa.
Kuva Timo Hukkanen