Uusi maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä on Koirakiven nuorisoseuran puheenjohtaja ja harrastajanäyttelijä

Suomen hallitus on tänään valinnut kolme uutta ministeriä. Maatalous ja ympäristöministerin salkusta lohkaistiin maa- ja metsätalousministerin pesti erilleen ja sen hoitajaksi valittiin viidennen kauden kansanedustaja ja nuorisoseura-aktiivi Jari Leppä (kesk.). Leppä on istunut eduskunnassa 18 vuotta ja tämä on hänen ensimmäinen ministerin tehtävänsä.

1800 hengen kunnasta Pertunmaalta kotoisin oleva Leppä on Koirakiven nuorisoseuran puheenjohtaja. Koirakiven nuorisoseuralla on oma, vasta remontoitu seurantalo, ja seura järjestää lavatanssikursseja, bingoa, urheilutapahtumia, perhekerhoa – sekä tietysti teatteria. Ppuheenjohtaja Leppä on ollut aktiivinen näyttelijä jokakesäisissä teatteriproduktioissa. Tämän kesän näytelmässä Laila – päivien kimallus on tuoreella ministerillä myös rooli. Saapa nähdä, nouseeko ministeri lavalle vai pitääkö ministerin kiireiden takia löytää tuuraaja.

Ammatiltaan Leppä on maanviljelijä ja yrittäjä. Hänen omistamansa Antinmäen tila on ollut Lepän suvun hallinnassa vuodesta 1539 lähtien. Tilalla on 70 lypsylehmää ja maidontuotannon ohella tilalla on metsätaloutta, mökkien vuokrausta ja hevosten kasvatusta.

Kuva: Eduskunta